Комисия на СОС одобри да се даде за 10 г. стадиона в Кубратово на ФК Ферион

Комисия на СОС одобри да се даде за 10 г. стадиона в Кубратово на ФК Ферион

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет ще разгледа две предложения в подкрепа развитието на българския спорт, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

Едното предложение е за предоставяне на спортния терен за срок от 10 години на Футболен клуб „Ферион“ - Кубратово. Целта е там да се  провежда учебна и тренировъчна дейност, да се организират и администрират спортни състезания, да се извършва подготовка на състезатели по футбол и други дейности, свързани с физическата култура и духовно израстване.

„Жителите на Кубратово са запознати подробно с намеренията на клуба на обществено обсъждане през изминалия месец и са се обединили около идеята да има достъпно и съвременно място за спорт и активен начин на живот в района, подкрепено с подписка“, уточняват от пресцентъра на СОС.

Другото предложение е за учредяване на право на ползване за срок от 10 години на сдружение „Българска скейтборд федерация“ върху спортни съоръжения, които са общинска собственост. Те са разположени на спортна площадка, намираща се в район „Студентски" и са с площ 3000 кв. м.

В проекта на договор са предвидени клаузи, които да гарантират интересите на Столична община и на столичани – Федерацията да стопанисва спортните съоръжения и спортната площадка, на която се намират и да осигурява безопасността им за спортуващите; да заплаща всички текущи разходи, свързани с поддържането и нормалното функциониране на съоръженията и спортната площадка; да осигурява денонощна охрана на съоръженията и площадката и ежедневно медицинско обслужване на спортуващите; да осигури ежедневен безплатен 4-часов достъп до съоръженията за всички спортуващи, съгласно график одобрен от районния кмет; да не разполага търговски обекти на територията на площадката, но да разположи два броя тоалетни, в тримесечен срок от подписване на договора и други.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пуснаха под домашен арест погребалния агент, задържан за фиктивни......

Погребалният агент Георги Енев, който е обвинен за фиктивни кремации в София, беше пуснат под домашен арест, съобщава Но...

Прочети още keyboard_arrow_right