Линейките в София с пуснати сирени по "Дондуков", спешните медици очакват достойно заплащане (ВИДЕО)

Линейките в София с пуснати сирени по "Дондуков", спешните медици очакват

Снимка: Столица.bg

Шест линейки с пуснати сирени преминаха бързо по столичния "Дондуков" и привлякоха вниманието на гражданите и шофьорите. Зловещото виене на сирени, слава на Бога, не беше за тежък инцидент. И днес хората от Спешна помощ бяха на поста си, но напомниха, че очакват адекватно отношение и заплащане от политици и държавници.

Днес бе вторият ден от инициатива за протест. Недоволството на хората в Спешна помощ започна  от понеделник и е на национално ниво. До неделя линейките на спешна помощ се пускат сирените, в цялата страна.

С недоволството си спешните медици в София напомниха  на 240-те народни избраници, на които предстои да актуализират Бюджет 2023 г. за дългогодишно трупаните и нерешени проблеми на работещите в Спешна помощ.

Всеки ден точно в 12 часа линейките в цяла България, независимо къде се намират, ще включват звуков и светлинен сигнал за 3 минути.

"По този начин ще спазим законовите ограничения за стачни действия, но ще заявим, че сме тук, продължаваме да изпълняваме дълга си и да очакваме конкретни парламентарни решения за:
- Достойно заплащане!
- Промяна на категорията труд!
- Набелязване на конкретни и реални стъпки за привличане на специалисти в системата на Спешна помощ!
- Осезателно подобряване на условията за работа!

Надяваме се, че ще успеем да се обединим в това действие, което недвусмислено и ежедневно ще напомня, че Спешните центрове са част от Националната сигурност на България! Унижаващото отношение към усилията ни оскърбява не само нас, но и нашите пациенти, като омаловажава живота, здравето и достойнството на всички ни!", казват работещите в Спешна помощ.

Ако не бъдат чути, инициативата ще премине към следващи действия!, категорични са спешните медици на България.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Повече от 500 проверки на строителни обекти извършиха през януари...

През първия месец от 2023 г. екипите на Столичен инспекторат извършиха над 500 проверки на строителни обекти. Най-много ...

Прочети още keyboard_arrow_right