Обилният снеговалеж прекъсна тока на 7 столични района

Обилният снеговалеж прекъсна тока на 7 столични района

Снимка: Столица.bg

Екипите на Електрохолд работят денонощно, ситуацията се усложнява заради непроходими пътища, и паднали дървета

Обилният снеговалеж и снежните затрупвания спряха тока в 7 района на Столична община. Прекъсвания на електрозахранването има в отделни части на столицата - район Витоша, Панчарево, Кремиковци, Лозенец, Нови Искър, Банкя, Студентски град.

Причината е натежали от снега клони, които се чупят и падат върху кабелите, съобщиха граждани. 

Градският транспорт в снежна Банкя се движи, тежка е ситуацията в с. Клисура

От енергоразпределителното дружество и доставчик на електоренергия за София и цяла Западна България - Електрохолд, съобщиха, че в столицата екипите на ЕРМ запад са работили цяла нощ и продължават и в момента, за да възстановят прекъснатото електрозахранване. Ситуацията се усложнява заради непроходими пътища, паднали дървета и селин вятър.

Мокрият сняг и валежите, билзо 24 часа, са причина и за усложнена обстановката в Западна България

"Метеорологичната обстановка на територията на Западна България през нощта продължи да бъде тежка. Регистрирани са редица аварии по електропроводи средно и ниско напрежение в резултат на тежкия сняг и силния вятър. Множеството паднали дървета и клони скъсаха проводници, счупиха изолатори и събориха стълбове.

Спирките в София разчистени, но няма достъп до тях. Паднали клони на бул. "Левски", в Младост1 и Павлово

Мощният циклон и обилният снеговалеж причиниха изключвания по редица въздушни електропроводи в Западна България. Поради аварии на захранващи електропроводи високо напрежение към 8:30 часа сутринта без захранване са 7 подстанции, част от електропреносната мрежа.

ЕРМ Запад мобилизира 300 аварийни екипа, които са снабдени с необходимата техника и оборудване за работа при тежки зимни условия. Работата им продължи през цялата нощ. Тя е затруднена от паднали дървета и непроходими пътища.

Дружеството формира кризисен щаб. Той постоянно наблюдава обстановката и пренасочва аварийните екипи там, където има необходимост", съобщиха от Електрохолд.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и в страната: НАП ще наблюдава постоянно заведенията с дъ......

Под постоянен мониторинг ще бъдат поставени собственици на заведения за хранене в София и в цялата страна, които са напр...

Прочети още keyboard_arrow_right