Ръководството на НДК подаде оставка

Ръководството на НДК подаде оставка

Снимка: Фейсбук

Новината съобщи председателят на Съвета на директорите Борислав Велков

Ново ръководство ще има Националният дворец на културата в София. Членовете на насотящия съвет на директорите са подали оставка. Новината съобщи председателят борислав велков с пост на профила си във фейсбук.

"След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира своите молби за освобождаване от заеманите позиции. Благодарим на всички колеги и на целия екип на НДК, които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации", написа Велков.

Той наследи на поста Мирослав Боршош, който бе изправен пред съда за злоупотреби с публични средства, а по-късно оправдан. Велков успя да стабилизира НДК и пое управлението в едни от най-трудните времена в историята на емблематичния Дворец на културата.

"Най-важното е, че поставихме нова управленска култура, в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни събития в новата ни история. Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турболентни времена.
Благодарим на екипа на Министерството на културата и искрено пожелаваме успех на следващия управленски екип, който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове", написа Велков.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Витоша ски": Проблемът със старите лифтове се политизира за поре......

Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк „Витоша“ попада в обхвата на общ...

Прочети още keyboard_arrow_right