Топлофикация София поиска с близо 30% по-ниска цена за топлинна енергия

-

Снимка: Столица.bg

Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на топлинната енергия за регулаторен период 2024/25 г., съобщиха от дружеството.

За втора поредна година столичната Топлофикация поиска понижаване на цената на предоставяната топлинна услуга, в търсенето на баланс между оптимална за Дружеството и социално приемлива за клиентите стойност.

Александър Николов: Топлофикация София е най-грозният пример на енергетиката ни

В предложената по-ниска цена 97,78 лв/MWh, която ще влезе в сила от 01.07.2024 г., е отчетено понижението на борсовите цени на природния газ и въглеродните емисии, динамиката на социално-икономическите процеси у нас, както и факта, че през настоящия регулаторен период цената на синьото гориво беше по-ниска от заложената в цената на топлинната енергия определена от КЕВР.

Работейки в строго регулирана среда, Топлофикация София ще се съобрази с финалното решение на КЕВР, уточняват от дружеството. Регулаторът ще се произнесе в срок до 30.06.2024 г., като при постановяване на окончателното решение ще прецизира ценообразуващите елементи на база на актуалната информация към края на м. юни 2024 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София към децата: Обичайте книгите!...

"Нека не забравяме и значението на културата в нашето ежедневие. Тя е мостът, който ни свързва с нашето минало и ни води...

Прочети още keyboard_arrow_right