УНСС в София открива магистърска програма съвместно със Сибирски университет

УНСС в София открива магистърска програма съвместно със Сибирски университе

Снимка: УНСС

Сибирският държавен университет и УНСС подписаха сътрудничество

Сибирският държавен университет по телекомуникации и информатика (СибГУТИ) – Новосибирск и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подписаха споразумение за сътрудничество. Университетите планират да укрепят връзките между двете държави чрез разработване на съвместни образователни програми.

Първият проект в рамките на образователното сътрудничество ще бъде съвместна хибридна магистърска програма с работно заглавие „Дигитална трансформация“. Тя включва цифровите компетенции, които се преподават в СибГУТИ и икономическите познания, които осигурява УНСС, съобщиха от университета.

По думите на изпълняващия длъжността ректор на СибСУТИ доц. д.ик.н. Бари Хаиров „съвместната магистърска програма е само началото. В бъдеще е необходимо да заработи и съвместно обучение на бакалаври и докторанти". Съвместната магистърска програма предвижда една година обучение в СибГУТИ и една година обучение в УНСС. Цялото обучение ще се провежда на руски език. В резултат на това завършилите програмата ще получат две дипломи - руска и европейска.

Според ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров „хибридният характер на образователната програма ни позволява да обединим силните страни на двата университета и да изградим програма за подготовка на много ценни специалисти“. Според плана програмата ще бъде одобрена и от двете страни до края на февруари. Желаещите ще могат да кандидатстват за програмата през 2022 г. и да започнат обучението си през септември.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Почетоха празника на Св. Сава в сръбското посолство в София...

Православната църква почете паметта на св. Сава Сръбски, небесен покровител на Сърбия, учител, просветител, наставник и ...

Прочети още keyboard_arrow_right