За 75 лв. се подменя експресно шофьорска книжка в София и София област

За 75 лв. се подменя експресно шофьорска книжка в София и София област

Снимка: Столица.bg

Услугата е нова и за 3 дни се издава новия документ от МВР

Експресна услуга за подновяване на изтекли шофьорски книжки въведе МВР. Цената на смяната е 75 лв. за възрост до 58 години и за три дни се сдобиването с валиден документ, съобщиха от пресслужбата на МВР.

За възрастн над 58 години има друга цена, която може да се види в секция "Български документи за самоличност" в официалния сайт на Вътрешното министерство. Заявления за това се приемат само в ОДМВР и СДВР, а изпълнението е 3 работни дни. Експресната услуга не се отнася за издаване на нова шофьорска книжка.

В случаите на подмяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство (СУМПС) поради изтичането на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат, може да бъде заявена ускорена услуга за издаване - до три работни дни от приемането на заявлението, което се подава само в звена "Пътна полиция" при Столичната дирекция на вътрешните работи или областна дирекция на Министерството на вътрешните работи, обясняват от МВР.

Чуждестранно СУМПС се подменя с българско при обикновена услуга в срок до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звена „Пътна полиция” при СДВР или областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Български личен документ се издава въз основа на подадено заявление по образец, обясняват от Вътрешно министерство. Също така се застраховат, че при при установена необходимост от допълнителни проверки, както и възникнали технически и/или софтуерни проблеми, свързани с издаването на български личен документ, са основание издаването на български личен документ чрез бърза, експресна или ускорена услуга да се трансформира в обикновена услуга.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Нова организация на движение заради заснемане на рекламен клип...

Предстой нова организация на движение заради заснемане на рекламен клип „Scalapay“, съобщиха от пресцентъра ...

Прочети още keyboard_arrow_right