11 акта за горене на отпадъци в столичните Илинден, Надежда, Слатина и Възраждане

11 акта за горене на отпадъци в столичните Илинден, Надежда, Слатина и Възр

Снимка: Столичен инспекторат

Заради ниските температури зачестяват случаите на горене на отпадъци в София. Само за последните няколко дни са съставени 11 акта за подобно нарушение, съобщават от Столичния инспекторат.

При съвместни проверки между Инспектората, районна администрация „Илинден“ и служители на 3 РУ- СДВР днес са установени три нарушения в ж.к. „Захарна фабрика“, в пространството между ул. „753“, ул. „Суходолска река“, ул. „3020“ и ул. „Кукуш“. Установено е, че в отоплителните уреди са изгаряни различни по вид отпадъци, за което са съставени актове.

Освен това още 8 акта са съставени в районите „Надежда“, „Слатина“ и „Възраждане“.

„Проверките се извършват задължително в присъствие на Полицията и представител от районната администрация и само след осигурен доброволен достъп до имотите от собствениците им“, допълват от Столичен инспекторат.

За последните няколко дни са извършени над 30 проверки в районите „Красна поляна“, „Сердика“, „Лозенец“, „Връбница“, „Възраждане“ и „Красно село“. На собствениците и ползвателите на имоти са дадени предписания да не изгарят различни видове отпадъци с постоянен срок за изпълнение.

„Проверки по сигнали за горене на отпадъци в частни и общински имоти се извършват в текущия контрол с цел да не се замърсява атмосферния въздух“, посочват още от ведомството.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right