27 камери ще следят за реда в Казичене

27 камери ще следят за реда в Казичене

Снимка: Аделина Ангелова

"Започнахме монтиране на система за видеонаблюдение в с. Казичене, което е второто населено място в район "Панчарево", в което поставяме камери за видеонаблюдение" – съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на монтажните дейности в населеното място.

Системата обхваща 9 локации с общо 27 камери, като две от тях регистрират и номера на автомобили и в последствие могат да се ползват за контрол от Пътна полиция. Поставени са на входно-изходни улици, в центъра, на места, потенциални за нерегламентирани сметища, възлови кръстовища, детски площадки.

"Инвестираме във видеонаблюдение, защото това е много важно за сигурността в града, – посочи също кметът. –

Изградено е видеонаблюдение на ул. “Кукуш“, пл. "Предгаров", с. Лозен, а в момента се изпълнява в градина „Алжир“, градина „Майчин дом“.

Новите камери, които монтираме, са част от цялата система за видеонаблюдение на Столична община. Тя е най-голямата система за видеонаблюдение в България, интегрирана със СДВР. Централизирано наблюдение ще се осъществява в Оперативен дежурен център на дирекция „Сигурност“ на Столична община. Видеоинформацията ще постъпва и се наблюдава в реално време и в дежурния център на СДВР.

Пресцентър Столична община

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right