2 училища в столичния Люлин ще имат многофункционални спортни зали

5 училища в столичния Люлин ще имат многофункционални спортни зали

Снимка: Фейсбук

Две модерни многофункционални спортни зали ще бъдат изградени в столичния район „Люлин“. Една от тях ще се намира в 56 СУ „Проф. Константин Иречек“, а другото училище е 79-о, за което също има готов проект. Изграждането на спортни зали е за 5 столични училища, като 2 от тях са в Люлин.

Стартът на строителните дейности в 56-о беше даден днес на официална церемония.

„Това е първата от тези пет зали. Най-големият район заслужава, но заслужава и кметът Милко Младенов. Няма да казвам колко пъти се обади, когато обсъждахме бюджета за проекта, и най-накрая извоюва средствата да бъдат заложени. Надявам се и строители да си свършат добре работата“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.  

Тя подчерта, че инвестициите в детския и ученическия спорт са абсолютен приоритет в работата ѝ.

„Когато станах кмет, 20 училища нямаха изобщо физкултурен салон“, обясни Фандъкова.

По думите ѝ за изминалите 4 години са изградени 18 салона и спортни зали в училищата, ремонтирани са 53 физкултурни салона, както и 12 училищни басейна. В момента започва строителството на 19-ия физкултурен салон, който ще се намира в 100 ОУ „Найден Геров“.

В детските градини са построени 94 нови физкултурни салона и са реконструирани 16 съществуващи. 15 нови плувни басейна са изградени към детските заведения.

„Когато наши колеги от Париж разбраха, че в София има детски градини с плувни басейни, бяха изключително учудени. Това е уникално, защото плуването е универсален спорт, всяко дете трябва да може да плува.“, заяви Фандъкова.

Гост на днешната церемония беше и волейболната легенда Любо Ганев.

„Да дадем старт на строежа на една многофункционална зала, означава да дадем шанс на учениците да спортуват, да се занимават с това, което ще им доставя удоволствие. Спортът освен здраве, ти дава увереност и самочувствие, че можеш да се справиш с всяко едно предизвикателство. Ние сме длъжни да осигурим на нашите деца условия, за да могат те да спортуват и от тях да излязат бъдещи шампиони. Готови сме след една година да дойдем отново и да направим тук откриващия мач“, заяви Ганев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 56 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 40 Гласове)
Общо гласували: 445 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София призова: Групите в СОС бързо да се обединят за р......

През изминалите седмици направих всичко възможно да осигуря диалог за мнозинство и разбирателство в Столичния общински с...

Прочети още keyboard_arrow_right