540 проверки и 47 акта само за месец от Столичния инспекторат

540 проверки и 47 акта само за месец от Столичния инспекторат

Снимка: Столичен инспекторат

Екипите на Столичен инспекторат са направили над 540 проверки на строителни обекти за миналия месец. По време на инспекциите за установени нарушения са съставени 47 акта, от които 22 са на физически лица и 25 на юридически лица, ръководители на строителни фирми. На още 52 строителни фирми са изпратени покани за съставяне на актове за административно нарушение, съобщават от ведомството.

Констатираните нарушения от инспекторите, за което са съставени актовете са за неправомерно заемане на площ извън строителната площадка, замърсяване със строителни отпадъци и материали, разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение, както и липса на плътна строителна ограда.

Инспекторите осъществяват текущ и последващ контрол на работещите строителните обекти, като целта е да не се допуска замърсяване на околната среда и въздуха. В тази връзка са извършени и 218 броя проверки на автосервизи и пунктове за смяна на гуми.

Обектите се проверяват за начина на отопление и предаването на излезлите от употреба гуми и отработените моторни масла. За установени нарушения на място са съставени актове и са наложени глоби с фиш.

Проверките са част от ежедневния контрол, като най- честите нарушения са установени в районите „Сердика“, „Възраждане“, „Връбница“, „Красна поляна“, „Панчарево“, „Витоша“, „Триадица“ и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Премахнаха изгорените и съборени контейнери след вандалщината в „......

Предприети са действия за отстраняването на щетите, причинени от хулиганската проява снощи в софийския кв. „Редута...

Прочети още keyboard_arrow_right