АПП кацнаха в Адана, спасяват хора от разрушена сграда

photo_library
 • АПП кацнаха в Адана, спасяват хора от разрушена сграда

  Снимка: Столична община

 • АПП кацнаха в Адана, спасяват хора от разрушена сграда

  Снимка: Столична община

 • АПП кацнаха в Адана, спасяват хора от разрушена сграда

  Снимка: Столична община

Екип на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) към Столична община вече е в Адана и помага да пострадалите хора при земетресението там. Това заяви директорът на АПП Красимир Димитров пред bTV.

„Направена е координация с колегите от Турция и започва търсене и спасяване на хора от разрушена сграда в Адана. В момента правят обезопасяване на района, тъй като има високи сгради до нея. Нашите служители правят т.нар. разузнаване, заедно с алпинистите. 3-4 човека ще влязат, останалите разпъват осветление и подготвят инструментите. Ние имаме камера за търсене и спасяване, която е много нужна“, заяви Димитров.

Той уточни, че софийските екипи са добре подготвени за търсене и спасяване и за два часа и половина са успели да се мобилизират и да бъдат едни от първите, които са оказали помощ.

„Нашите екипи ще направят всичко възможно да помогнат на повече хора и да спасят повече хора.“, каза още директорът на АПП.

Красимир Димитров уточни, че от София към южната ни съседка със самолети са изпратени два автомобила и едно ремарке, заедно с 15 служители.

„Вътре има техника, която включва мобилни осветителни тела, които са много модерни, бензинови флекси, камери за търсене и спасяване, къртачи. Нашите екипи са с подходящо оборудване, за да можем да окажем помощ“, допълни Димитров.

На борда на единия самолет са били и медици от Военномедицинска академия – София.

Очаква се в Турция да пристигнат и екипи от Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, както и от Планинска спасителна служба.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Програмен продукт "Сладко бебе" помага на родителите на деца в де......

Зам.-кметът Дончо Барбалов представи програмния продукт "Сладко бебе", който Столична община използва за управление на а...

Прочети още keyboard_arrow_right