"Безопасни детски площадки" и Подуяне стартират „София учи на открито“

"Безопасни детски площадки" и Подуяне стартират „София учи на открито“

Снимка: Столична община

Сдружение "Безопасни детски площадки" търси партньори за проект за насърчаване на обучението в класни стаи на открито. Проектът „София учи на открито“ се изпълнява съвместно с район Подуяне. За раелизирането се търсят партньори от бизнеса, експерти, доброволци както и участници и училища в София.

Екипът на „София учи на открито“ и доброволци ще изградят класна стая на открито в училище в район „Подуяне“. Ще се направи и първото в България проучване на добрите практики за използване на класни стаи на открито, като ще ги сподели на специален онлайн сайт, съобщават от "Безопасни детски площадки".

Ще бъде създадена и първата карта на тези споделени пространства за учене на територията на Софийска област и страната на по-късен етап, както и календар, на който училищата могат да представят събития, които организират на тези места.

В рамките на проекта ще бъде издаден и книга на хартиен и е-вариант с добри практики, приложени от учители в класните стаи на открито. Проектът ще ги насърчи да „отворят“ тези пространства и за съвместни инициативи с читалища, артисти, с местната общност и бизнес.

Една от целите на проекта е хората от квартала да се приобщят към мисията за опазване и развитие на дворовете на училищата като споделени територии, обясняват от "Безопасни детски площадки".

Проектът „София учи на открито“ е подкрепен и финансиран от програма „Европа“ на Столична община, и ще продължи до юни 2022 г.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За година Банката за майчина кърма е помогнала на 60 бебета...

На 19 май се отбелязва Световния ден на дарителството на майчино мляко. Тази година инициативата е под наслов „Сол...

Прочети още keyboard_arrow_right