Дават на концесионер минералната баня в Банкя

Дават на концесионер минералната баня в Банкя

Снимка: Столица.bg

Концесионната такса ще е 12% от оборота на обекта и не по-малко от 220 000 лв.

Ремонтираната  и възстановена минерална баня в Банкя ще се управлява от концесионер. Засега това е предложение, с което излиза работна група от експерти и представители на Столична община. Вече е готов докладът и ще бъде внесен в СОС, научи Столица.bg.

Днес в 11 часа пред сградата ва банята общински съветници ще съобщят за критериите, по които ще се избира кандидатът за управление на гордостта на Банкя. Както Столица.bg писа концесионната такса ще е 12% от оборота и не по-малко от 220 000 лв. Друга важна подробност е, че управляващото дружество ще трябва да инвестира - до построи 25-метров басейн, които ще е с минерална вода.

Възстановената и ремонтирана баня в Банкя е в процедура за акт 16

След 2 години "карантина" вече се наближава денят, в който първите посетители ще влязат в минерланата баня. Емблематичната сграда пе потънала в руини повече от 10 години, но СОС намери решение и с публично частно партньорство успя да възстанови перлата на Банкя.

"Едно от най-важните изисквания към кандидатите ще бъде да имат опит в управлението на обекти в сферата на СПО и балнеолечението. С отварянето на банята за посетители очакваме в Банкя да идват повече хора и местният бизнес да се съживи. На практика банята създава Банкя като курортно градче. С ремонта и възстановяването като сграда и дейност ще се генерира и допълнителен приток хора", коментира кметът на Банкя Рангел Марков пред Столица.bg.

Банята бе възстановена и готова за ползване още през пролетта на 2020 г., но заради епидемията от COVID-19 откриването бе отложено, а изборът на формата на управление се забави.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Предложиха нова тарифа в столичния градски транспорт...

Предложиха нова тарифна политика в обществения транспорт в София, съобщават от Столична община. Днес се проведе брифинг...

Прочети още keyboard_arrow_right