„Календар на здравето“ развива образователните дейности на открито в София

„Календар на здравето“ развива образователните дейности на открито в София

Снимка: Столица.bg

Включени са 30 столични детски градини в програмата

Програмата „Календар на здравето“ цели да развие образователния процес на открито. Това съобщиха от Столичен общински съвет.

В програмата са включени 30 детски градини с общо 4000 деца от всички столични райони. Докладът за „Календар на здравето“ с вносители общинските съветници- Малина Едрева и Борислав Иванов бе одобрен на заседанието на Комисията по образование и култура на СОС.

Последната статистика на СЗО, сочи че децата в България под 5-годишна възраст са в топ 5 по затлъстяване в Европа. Главната причина за това е липсата на движение или твърде кратко време, прекарано в игри на открито.

Това са основните причини за разработване на програмата. Вносителите на новото предложение казват, че във всяка европейска държава има практика за ежедневното извеждане на деца на открито целогодишно.

Резултатите сочат, че децата са с по-добър имунитет, по-активни и в същото време по-спокойни, а също и съсредоточени в учебните занимания и дейности. Предвидени са средства в размер на 72 000 лв за програмата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста...

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. На този ден светът разбира мащабите и измеренията на мож...

Прочети още keyboard_arrow_right