Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражданите и те са за неизпълнени обещания

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят само от гражданите

Снимка: Фейсбук

Вярвам, че в този мандат общините ще работят в условията на реална финансова децентрализация, каза Васил Терзиев, избран в УС на Сдружението

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-добре важните за гражданите неща. Да бъдем стъпка напред, а не да вървим след проблемите.

Това казах кметът на София Васил Терзиев пред 37-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, което бе в София.

"За да сме успешни, общините трябва да имаме ясна визия, да планираме и управляваме добре бюджетите си. Защото ние-кметовете и общинските съвети, управляваме парите на гражданите. И тук е огромната отговорност да харчим тези пари прозрачно, да ги използваме разумно и да даваме отчет за всеки похарчен лев. Политическата и икономическата стабилност на държавно ниво е ключова за развитието на всяка община. Ако държавата се развива успешно, то и общините ни ще са по-привлекателни за живеене и за бизнес", каза още столичният кмет.

Пред форума той сподели, че че от рейтинга на държавата зависи и този на градовете.

"Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши перспективата пред рейтинга на София – от “стабилна” на “положителна” поради подобрените перспективи за икономически растеж на столицата и политическата стабилност на национално ниво. Положителната перспектива отразява мнението на S&P Global Ratings, че икономическият растеж в София може да се подобри повече от очакваното благодарение на влизането на България в еврозоната, което се очаква през 2025 г.", каза още Васил Терзиев.

Той вярва, че в този мандат общините ще работят в условията на реална финансова децентрализация, което означава повече средства за градовете и насочване на финансов ресурс за решаването на конкретните проблеми на хората.

"Финансовата децентрализация ще даде сигурност и стабилност на градовете в условия на политическа турбуленция, както и по време на различни кризи. Като кмет аз вярвам, че в работата ни няма място за изкуствено поставени препятствия и политически бариери. А червените линии се поставят само от гражданите и те са за поети и неизпълнени обещания", убеден е кметът на София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (22%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (13%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 42 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 144 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От 1 май вода блика от фонтаните и пълнят шадраваните в София...

Изненадващо топлата пролет провокира въпроса, кога ще заработят фонтаните и ще се напълнят шадраваните. Този въпрос зада...

Прочети още keyboard_arrow_right