Комисията по икономика прие Плана за интегрирано развитие на Столична община

Комисията по икономика прие плана за интегрирано развитие на Столична общин

Снимка: Столица.bg

Комисията по икономика към Столичен общински съвет прие доклада за интегрирано развитие на Столична община за периода 2021-2027 г. , внесен от кметът на София Йорданка Фандъкова.

Планът за интегрирано развитие на Столична община, наречен още Програмата за София, определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките ѝ с други общини.

Документът се разработва се за срок от 7 години и осигурява пространствена, времева и фактическа координация и интеграция на различни политики и планови ресурси за постигане на определените  цели. А те са за трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на общинската територия, се посочва в доклада.

Планът ще започне да се изпълнява след сформиране на работна група от кмета на София Йорданка Фандъкова. Подготовката на Програмата за столицата е възложена на общинското предприятие "Софияплан".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста...

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. На този ден светът разбира мащабите и измеренията на мож...

Прочети още keyboard_arrow_right