Международния ден на хората с увреждания: „Всички заедно“ под купола на столичното Ларго

Международния ден на хората с увреждания: „Всички заедно“ под купола на ст

Снимка: Фейсбук

Столичната община организира благотворително събитие под надслов „Всички заедно“ 2023, по случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, под патронажа на Надежда Бачева, зам.-кмет в направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“.

„Искаме да насочим вниманието хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта на хората с увреждания, за да се чувстват специални и равнопоставени сред обществото“, казва Надежда Бачева.

На събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата.

Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, арт-работилница, забавна програма, Zumba и много приятни емоции ще заредят всички.

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух, ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика.

Софийското „Ларго“ ще се превърне в мини град за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания.

„Всички заедно“ 2023 ще бъде под купола на Софийското Ларго, пл. „Независимост“, на 3 декември /неделя/ от 11:00 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 81 млн. лв. местни данъци и такси внесоха софиянци за месец и......

81, 161 млн. лв. местни данъци и такси са внесли столичани в бюджета на София от началото на януари до средата на февруа...

Прочети още keyboard_arrow_right