Над 1800 столичани бяха подпомогнати по проект "Патронажна грижа+"

-

Снимка: Столична община

Над 1 800 потребителя бяха обслужени при предоставяне на патронажна услуга по проекта „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА + В ОБЩИНА СТОЛИЧНА“, съобщават от пресцентъра на общината.

Проектът беше осъществен в рамките на две процедури - процедура „Патронажна грижа +“ и "Патронажна грижа + -Компонент 2", с бюджет общо 10 120 530 лв.

Ръководител на проекта е зам.-кмет по направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ Албена Атанасова, а приключването бе отчетено на пресконференция от г- жа Светлана Ангелова, директор на дирекция „Интеграция на хора с увреждания, програми и проекти“ на Столична община.

Проектът имаше за цел да подпомогне възрастни хора и хора с увреждания в тяхното ежедневие, съобразно индивидуалните потребности на всеки, както и да осигури краткосрочна подкрепа за лица, които са поставени под карантина от здравните власти във връзка с COVID-19 - пазаруване, административни, битови услуги и други.

Патронажната услуга е една от двете основни дейности по проекта. Втората основна дейност, беше насочена към превенция разпространението на COVID-19 в над 90-те столични социални услуги, които са делегирани от държавата дейности с над 1212 служителя. За целта по проекта беше нает неспециализиран персонал от над 140 служителя и бяха осигурени необходимите лични предпазни средства, дезинфекционни материали и препарати.

В процес на стартиране е нов проект „Грижи в дома“, който ще бъде идентичен на проекта „Патронажна грижа +“. В рамките на 12 месеца ще бъдат подпомогнати съобразно индивидуалните им потребности хора с увреждания и хора в невъзможност за самообслужване, ще им бъдат предоставени социални услуги и психологическа подкрепа, доставка на храна по домовете, плащането на битови сметки и други

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Без коли по част от столичния бул. "Цар Борис III" заради ремонт...

Заради дейностите по изграждане на ул. ”Народен герой” се налага временна организация на движението, съобщав...

Прочети още keyboard_arrow_right