Обсъждат мерки за адаптация към климатичните промени в София

Обсъждат мерки за адаптация към изменението на климата в София

Снимка: Столица.bg

Зам.-кметът на Столична община Десислава Билева и изпълняващия длъжността директор на Национален доверителен екофонд (НДЕФ) Ирена Пенчева ще се включат в дискусия на тема: „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в България“.

Срещата ще се проведе утре - 6 юли, от 15:00 ч. в ж.к. Зона Б-5, Парк „Възраждане“, ул. „Българска морава“ №4, втори етаж, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Дискусията е първа сериозна инициатива в изпълнение на Националната стратегия за адаптация към климатичните промени.

По време на срещата ще бъде представен и обсъден конкретен иновативен проект за адаптация посредством няколко природно-базирани решения – засенчване чрез озеленяване /залесяване, използване на естествени материали, които не се нагряват, изграждане на системи за оросяване и други.

Пилотният проект ще бъде изпълнен в Зона Б-5, а за реализацията му ще бъдат използвани климатично устойчиви видове, подходящи за очакваните климатични условия в София.

Средствата за реализиране на пилотния проект ще бъдат осигурени като безвъзмездната финансова помощ по Предефиниран проект №3 „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в България“ по програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинската администрация в София ще пести от ток и парно през зим......

Сградите на общинската администрация в София ще посрещнат зимата с по-слабо отопление. Икономията се налага заради висок...

Прочети още keyboard_arrow_right