Одобриха проект за споделено зелено пространство в двора на 20 ОУ„Тодор Минков“

-

Снимка: 20 ОУ "Тодор Минков"

Столична община получи одобрение за финансиране на подадено проектно предложение „Създаване на споделено зелено пространство (климатичен хъб) в двора на 20. Основно училище „Тодор Минков“, район „Триадица“. Това съобщи Ирина Савина – заместник-кмет на София по направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“.

Проектът ще бъде финансиран по програма „Микропроекти за климата“ на Националния доверителен екофонд (НДЕФ) и е на стойност 50 000 лв. безвъзмездна финансова помощ.

Основните дейности по проекта са:

- изграждане на климатичен хъб, което включва: дейности по подготовка на терена, изграждане на нови вегетативни площи и интегриране на зеленина – затревяване, засаждане на дървесна, храстова и цветна растителност (21 вида), доставка и монтаж на оборудване за провеждане на дискусии, лекции и уроци (класна стая) на открито, в т.ч. места за сядане и др.;
- провеждане на тематично обучение за педагогическия състав на училището;
- дизайн и изработване на 20 сертификата за преминато обучение, рекламни и информационни/обучителни материали, картички с образователни послания с вградени семена за засаждане.

Създаването на зеленото споделено пространство ще допринесе за запознаване на учениците в справянето с предизвикателствата, свързани с климатичните промени.

Реализацията на проекти, свързани с озеленяване и облагородяване са приоритет в програмата на кмета на София с цел подобряване качеството на въздуха, отбелязват от Столична община.

Проектното предложение е изготвено от екипите на направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“, направление „Зелена система, екология и земеползване“, район „Триадица“ и 20. ОУ „Тодор Минков“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Японска автомобилна компания откри развоен център в София...

Водеща японска компания откри в столицата голям развоен център, съобщават от Столична община. На събитието присъстваха и...

Прочети още keyboard_arrow_right