Премахнаха над 20 стари коли в 4 района на Столична община

Преместване на стари коли

Снимка: Столичен инспекторат

Повече от 20 стари коли са премахнати принудително от общински терени в районите „Слатина“, „Възраждане“, „Илинден“ и „Триадица“, съобщават от Столичен инспекторат.

На собствениците им е бил предоставен тримесечен срок, в който доброволно да ги преместят в частни терени. Тъй като е установено неизпълнение на предписанието, колите са транспортирани на площадки за временно съхранение и разкомплектоване. Над 50 коли са стикирани в районите „Триадица“, „Възраждане“, „Слатина“, „Надежда“ и „Иленден“, отговарящи на критериите за ИУМПС, за същия период.

От започването на процедурата през месец октомври 2009г. до днес, на територията на СО са като ИУМПС са констатирани 23172 автомобила, на които са поставени стикер-предписания за доброволно преместване.

При направените последващи проверки е установено премахването на 12474 ИУМПС в законоустановения тримесечен срок и 446 бр. са минали годишен технически преглед. Принудително преместени в център за разкомплектоване са 2428 ИУМПС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столична община изпълни проект за намаляване на загубите от вода...

Столична община реализира пилотен проект за намаляване на загубите от вода в административни и промишлени обекти чрез ре...

Прочети още keyboard_arrow_right