Ремонтът на софийската ул. Шишман е сред приоритетните и през 2023 г.

Ремонтът на софийската ул. Шшиман е сред пироритетните и през 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Повече от година продължава ремонтът на централната софийска улица "Шишман", но и тази година тя е сред приоритетните обекти на Столична община. Това обясни зам.-кметът по строителството на Московска 33 инж. Ангел Джоргов пред Радио София.

През есента на 2021 г. на "Шишман" бе поставена временна настилка - асфалт, след като бе разкопана изцяло и подменена подземната инфраструктура.

Важните стратегически, дългосрочни проекти и тази година ще бъдат пътните пробиви на по бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Филип Кутев“. Те са част от третия градски ринг на столицата и завършването им ще разтовари значително трафикът в центъра на София.

"Има процедури, които не са сложни, но са времеемки и забавят целия проект – например отчуждаването на терени по съответното трасе. Случвало се е след обжалване делата да продължат повече от година. Опитваме се да даваме алтернативни възможности на шофьорите да избягват центъра", изтъкна зам.-кметът", коментира инж. Джоргов пред Радио София.

Той уточни, че продължава ремонтът на ул. „Цар Иван Шишман“, но все още не е ясно дали улицата ще бъде само пешеходна или пак ще се движат автомобили по нея.

Част от „Шишман“ вече е затворена – от ул. „Гурко“ до ул. „Иван Вазов“, за да се извършват строително-ремонтните дейности – топлото време ги позволява, въпреки че е зима.

"Работна група от много и различни специалисти са оптимизирали технологията за подредба на жълтите павета. Предложен е специален материал, който ще свързва паветата, без трайно да полепва по тях. Тази година предстои и сериозно обновяване на бул. „Александър Стамболийски“ от бул. „Константин Величков“ до Западния парк", каза зам.-кметът по строителство. 

Работният проект е напълно готов. За около 10 месеца ще се направи нова канализация, тротоари и озеленяване. Ще се подновят трамвайните релси, контактната мрежа и пътните платна. Ще се обособят и зони за отдих. Дейностите ще започнат след края на ремонта в тунела към „Люлин“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София и Баку обмислят меморандум сътрудничество...

Столичният кмет Васил Терзиев и посланика на Азербайджан Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов обсъдиха възможностите за общ мемора...

Прочети още keyboard_arrow_right