Столична община подписа меморандум с IAB за дигиталната трансформация на София

Столична община подписа меморандум с IAB за дигиталната трансформация на Со

Снимка: Фейсбук

Столична община подписа меморандум за сътрудничество в областта на дигиталната трансформация и технологичното развитие на града с IAB Bulgaria, съобщи зам.-кметът по дигитализация Генчо Керезов.  IAB Bulgaria e най-голямото глобално сдружение на медии, медийни и дигитални агенции, големи рекламодатели и технологични компании в света, отговорни за развитието на дигиталната среда.

У нас партньори са медийни групи и финансови институции, както и редица успешни агенции и разпространители на информация в дигитална среда.

Меморандумът бе подписан от кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Генчо Керезов днес, а от IAB - Надя Гогова, изпълнителен директор, и Милена Кампламджиева, председател на Управителния съвет.

"Столична община става първата институция, която официално започва партньорство с IAB, а и изобщо с такава паневропейска мрежа от дигитални медийни бизнеси. Организацията се ангажира и да предоставя качествени и количествени проучвания за дигиталната среда и гражданските очаквания на жителите на София. Тези независими данни ще послужат за вземането на още по-информирани управленски решения.

Целите на IAB са да създава инструменти срещу дезинформацията, да подобрява качеството на информационната среда в дигиталното пространство и да промотира дигиталните права на гражданите в цяла Европа. За Столична община и направлението ни тези теми са от ключово значение - София беше избрана сред пилотните 4 града за разписване на европейската рамка за дигитални права в Европа, създаваме все по-качествени електронни услуги, за които информираме гражданите предимно в дигитална среда, и ежедневно се борим срещу фалшиви новини във все по-усложнените обществени взаимоотношения", коментира Керезов.

„В днешно време наблюдаваме множество социални разделения, които често са продукт именно на дигиталната среда и недостатъчно умения и познания за нея. Ние в IAB искрено вярваме в обединенията и го показваме с практиките и мрежата си. Съвместното предизвикателства, пред които се изправяме, са дигитализацията, насърчаването и защитата на цифровите права, устойчивото развитие и превенцията от порочни социални практики, които целят дезинформация в едно общество, което заслужава да бъде силно информирано, обезпечено с факти и горд член на голямото европейско семейство”, посочва Надя Гогова, изпълнителен директор на IAB.

Първата оперативна среща с екипа на IAB е насрочена за петък, 29 юли т. г., и на нея ще бъдат набелязани конкретни съвместни инициативи за справяне с общите предизвикателства.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 190 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1144 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1364 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Първите електробусчета от градския транспорт в София вече са факт...

София вече разполага с първите малки електрически автобуси, които ще допълват столичния градски транспорт, съобщи кметът...

Прочети още keyboard_arrow_right