Столичният инспекторат провери над 440 обекти, потенциални замърсители на въздуха

Столичният инспекторат провери над 440 обекта, потенциални замърсители на в

Снимка: Столичен инспекторат

Столичният инспекторат извърши над 440 проверки на обекти, които са потенциални източници на замърсяване на атмосферния въздух от началото на годината до сега.

От началото на януари са проверени 343 строителни обекти в различни столични райони. Съставените актове са 65 за констативни нарушения, като замърсяване с непочистена ходова част на камионите, транспортиране на строителни отпадъци, земни маси без чергила, разпиляване на строителни отпадъци, замърсяване на общински площи и др.

Над 100 проверки са направени на автосервизи в София. Проверяващи са извършили контрол  над пунктове за смяна на гуми, на цехове за производство на мебели, метални изделия, тапицерски ателиета, дърводелски работилници, в частни и общински имоти за начина на отопление, както и за нерегламентирано изгаряне на отпадъци на открито.

Установени са единични нарушения, за които са налагани глоби с фиш и акт, съобщават от Столичен инспекторат. Проверките са извършвани в районите „Възраждане“, „Красна поляна“, „Слатина“, „Илинден“, „Витоша“, „Надежда“, „Подуяне“, „Лозенец“, „Подуяне“ и „Сердика“.

Днес проверяващите екипи са извършили 28 проверки, от които са съставени 4 акта за замърсяване от строителство и една глоба с фиш за нарушение в автосервиз.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Цветя красят бул. „Тодор Каблешков“ в столицата...

Студенти от Лесотехническия университет в София разработиха ландшафтен проект, с който да се облагороди пространството о...

Прочети още keyboard_arrow_right