ЦГМ въвежда постоянен контрол в трамвай 7, тролей 9 и автобус 280 в столицата

ЦГМ въвежда постоянен контрол в трамвай 7, тролей 9 и автобус 280 в столиц

Снимка: Столица.bg

От днес се увеличава броят на порверките за карти и билети в градския транспорт в София

"Център за градска мобилност" от днес засилва контрола по редовността на пътниците  испазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19. След проведени срещи през миналата седмица, в столична община, се обсъдиха възможностите да бъде затегнат контролът, включително чрез въвеждане на постоянен контрол по някои линии и засилване на проверки по други линии. 

Както вече е известно има рискови линии, където често се пътува без превозни документи редовно. Постоянен контрол ще бъде въведен по трамвайна линия № 7, тролейбусна линия № 9 и автобусна линия № 280.

Засилен контрол, с присъствие на служители на Общинска полиция към СДВР, се предвижда по маршрутите на следните линии: трамвайна линия № 10, трамвайна линия № 20 и трамвайна линия № 22, автобусна линия № 79, автобусна линия № 72.

По останалите линии от обществения транспорт продължава контролът, съгласно графиците на "Център за градска мобилност".

От ЦГМ напомнят, че превозни документи могат да се закупят от над 570 обекта в Столицата. Освен в бюрата на ЦГМ, те се продават на касите на метрото, в пощенските клонове, тото-пунктовете, веригата магазини 345, гишетата на жп-гарите и партньорски обекти, в близост до спирките на градски транспорт.

Еднократен билет за пътуване или дневна карта може да се закупи и през приложението mass.bg. С банкова карта можете да закупите билет на място в превозното средство, като се валидирате, а над 3 валидации дневно от системата, се таксуват като дневна карта от 4.00 лева и може да се пътува неограничен брой пъти.

Старите карти за градски транспорт важат до изтичане на срока им, след това може да се заменят безплатно с карта от нов тип, която има възможност да се зарежда онлайн. Необходимо е да се регистрирате в портала на ЦГМ и да я активирате в наше бюро.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Грейна 13-метровата Коледна елха на София...

В столицата пред НДК грейнаха светлинките на Коледната елха. Тази вечер 13-метровото дърво бе запалено и освети пра...

Прочети още keyboard_arrow_right