Ученици ще разказват за София в конкурс-обучение Работилница за творческо писане

-

Снимка: Столица.bg

Стартира регистрацията на учениците за участие в ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“, който се организира от фондация „Добрият пример“ с финансовата подкрепа на Столична община.

Регистрацията става онлайн, на интернет адрес https://rabotilnitsazareporteri.com/. Всички, които желаят да предизвикат и развият своя творчески талант и умения, трябва да подготвят и приложат във формата есе на тема „Разкажи за София“.

Крайният срок за регистрация и изпращане на подготвените есета е 27 септември. Получените есета ще бъдат разгледани от професионално жури и от тях ще бъдат селектирани 30 финалисти. Те ще бъдат разпределени на екипи от ментори и ще продължат работата си с тях по изпълнението на следващите творчески задачи.

Ментори на участниците ще бъдат утвърдени специалисти в журналистическата професия и университетски преподаватели, сред които: Кристина Баксанова - журналист в bTV Media Group, Доника Ризова – журналист, медиен и комуникационен експерт, телевизионен и радиоводещ, автор на книги за деца и възрастни, Диана Янкулова – журналист и радиоводещ в Българско национално радио, д-р Иван Вълчанов – преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации на УНСС, Симеон Александър от БНТ, победител в Работилница за репортери 2017 г., Васил Койнарев – журналист, лектор, редактор на свободна практика, основател на www.redaktor.bg, отговорен редактор на www.uspelite.bg.

В журито на конкурса са Светослав Иванов от bTV Media Group, Филипа Иванова от БНТ, Калина Донкова от Bulgaria on Air, Марина Стоименова от Euronews, доц. Стела Ангова от УНСС, Емил Спахийски от „Аз-буки“, Неда Василева от Code Health TV и др.

В „Работилница за репортери – Разкажи за София“ могат да се включат всички ученици от 8. до 12. клас в столичните училища. Най-добрите произведения на участниците ще бъдат публикувани на сайта на проекта и в партньорски медии.

Учениците ще се състезават за званието „Посланик на София“ и голямата награда на конкурса – пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент, предоставена от българския евродепутат Ева Майдел. Тези от финалистите, които желаят да се обучават в комуникационните специалности в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, ще получат и прием без изпит в катедрата.

Имената на призьорите ще станат известни на специална церемония, която ще се проведе на 26 октомври.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 56 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 40 Гласове)
Общо гласували: 445 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София призова: Групите в СОС бързо да се обединят за р......

През изминалите седмици направих всичко възможно да осигуря диалог за мнозинство и разбирателство в Столичния общински с...

Прочети още keyboard_arrow_right