В София ще има нов Център за превенция на бедствия, аварии и кризи

В София ще има нов Център за превенция на бедствия, аварии и кризи

Снимка: Столица.bg

Аварийната дирекция на Столична община разширява своята дейност с нов Център за превенция на бедствия, аварии и кризи – Надежда. Той се намира в кв.“Свобода“, до 141 Основно училище „Народни будители, срещу блок 27. Негов директор ще е Красимир Димитров.

Новата структура ще работи за превенцията на различни природни бедствия, промишлени аварии, критични ситуации, като акцентът ще е върху северните райони на София, съобщават от Столична община.

Дейността на Центъра ще бъде представена утре – 19 май, от 13:00 часа. В събитието ще вземе участие зам.-кметът Дончо Барбалов. 

Новост е и работата на Центъра за интегрирано управление на риска.

„С него се осигурява развитие и надграждане на дейността на дирекцията, нови възможности за прогнозиране, информиране и оповестяване. Ще се изгражда интелигентна платформа за управление на големи бази данни за оценка на риска, за възможните щети от бедствия и потенциалните пътища за евакуация и др.“, уточняват от пресцентъра на Столична община.

София е пилотен град по проект „HARMONIA” на програма „Хоризонт 2020“, заедно с градовете Милано, Пирея и Брюксел. Центърът е създаден в изпълнение на проекта „Разработване на система за подкрепа за подобрена устойчивост и устойчиви градски райони за справяне с изменението на климата и екстремни събития на базата на GEOSS и усъвършенствани инструменти за моделиране“.

В рамките на утрешния ден ще се проведе и виртуална среща между градовете партньори по проекта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-кметът на София по екология: Само в столичния "Връбница" не ......

Единствено в столичния район Връбница не е започнала обработката на зелени площи срещу кърлежи. Във всички 23 района на ...

Прочети още keyboard_arrow_right