Започна вторият етап от ремонта на бул. „Първа българска армия“ в София

Започна вторият етап от ремонта на бул. „Първа българска армия“ в София

Снимка: Столична община

Започнаха строителните дейности по втория етап от цялостната рехабилитация на бул. „Първа българска армия“ между р. Суходолска и бул. „Илиянци“, съобщават Столична община.

Пълната реконструкция на трасето включва значително уширение на пътното платно (на 12 м.), както и подмяна на канализационната и водопроводна мрежи. В допълнение ще бъдат изградени нови улични оттоци за осигуряване на отводняването и пресичания с тръбни мрежи.

„Новият, втори участък, от бул. „Първа българска армия“, на който започнахме да извършваме цялостна рехабилитация, е с дължина 880 м. Тя представлява планирано продължение на дейностите от първия етап, които извършихме между ул. „Мара Бунева“ до р. Суходолска, с дължина от 1200 м. Сега стартираме от реката и ще продължим до бул. „Илиянци“. Предвижда се да приключим с всички строително-ремонтни дейности, включително и с ландшафтната архитектура, до края на месец август“, каза зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов.

Във връзка с реализацията на ремонта, движението за леки автомобили е затворено по цялото трасе – от река Суходолска до бул. „Илиянци“.

За транспортните средства, обслужващи бизнеса в района, се осигурява пропускателен режим. За обществения транспорт са осигурени обходни маршрути. Преминаването на пешеходци се осъществява по двата съществуващи тротоара.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

До 30 юни се плащат данък сгради и МПС в София, след това има лих......

Зам.-кметът по финанси на Столична община дончо Барбалов събра на  редовното работно съвещание ръководителите на ра...

Прочети още keyboard_arrow_right