Гората.бг и Сердика Център подаряват 22 000 дръвчета за засаждане

photo_library
 • Сердика Център

  Снимка: Сердика Център

 • Сердика Център

  Снимка: Сердика Център

Сердика Център поставя началото на нова зелена инициатива

Под шапката на Nature of Gratitude и с посланието „Благодаря ти” Сердика Център дава началото на своята зелена инициатива и отправя признателността си към клиенти и посетители за усилията, положени в посока подобряване на околната среда. В ролята си на социално-отговорна компания, осъзнаваща ролята си за опазването на околната среда, търговският център непрестанно търси начини да прави дейностите си по-устойчиви. Още със сертифицирането си за зелена сграда през 2010 г., той стартира своят път към по-зелено бъдеще, който успява да надгражда с всяка изминала година, благодарение и на своите посетители и клиенти.

С подкрепата на редица социално-отговорни кампании, търговският център дава възможност на своите посетители да бъдат по-отговорни както към околната среда, така и към обществото, в което живеят. Под знака на #responsiblytogether Сердика Център отново приканва всички да се присъединят в каузата за по-устойчив и природосъобразен живот, а за всяка малка крачка природата ни благодари.

Като част от Nature of Gratitude, на 26 март, Сердика Център съвместно с Гората.бг ще раздадат 22 000 дръвчета на територията на търговския център. Тази събота, от 10:30 всеки желаещ ще може да си вземе фиданки, готови за засаждане, от специално обособената зона на открития паркинг /ниво +3/ на мола. Сердика Център е домакин на събитието за трета поредна година.

„Вярвам, че хората правим света, в който живеем и когато правим добри и смислени неща, променяме обществото. Вярвам и че сега е времето да засаждаме колкото се може повече дървета, с колкото се може повече доброволци. Благодаря на Сердика Център, че отново се включват в инициативата, с която не само ще допринесем за залесяването на територията на страната ни, но ще постигнем позитивна промяна в убежденията на хората“, сподели Никола Рахнев, създател на Гората.бг.

Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са различни по вид - липа, сливи, кайсии, праскова, борове, червен дъб, явори, бреза, шестил, арония, ябълки, питомни кестени, акация и др. Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане. Деси Стоянова ще е сред първите, които се включват в съвместната инициатива.

Посетителите, които се присъединят към събитието, ще получат на място допълнителни инструкции за правилното засаждане, съхранение и грижа на фиданките, както и законите при полагането на грижи и отглеждането на дръвчетата. За да са максимално благоприятни към околната среда, организаторите апелират посетителите да си носят свои собствени найлонови торбички, пликове и чували. Инициативата ще се проведе спазвайки  всички противоепидемични мерки и от Сердика Център напомнят на участниците да носят маски и да спазват всички указания.

Досега, благодарение на партньорството на Сердика Център с Гората.бг са засадени над 18 хиляди дръвчета, с което търговския център допринася за облагородяването околната среда и справянето с проблема с обезлесяването на територията на България. За 2022 г. търговския център има за мисия да раздаде двойно повече дървета от миналата година, така че да допринесе за целта на Гората.бг за засаждането на 2 милиона дръвчета.

Повече информация можете да намерите на официалния сайт на Сердика Център, а повече за инициативата с Гората.бг можете да откриете на официалната Facebook страница на събитието.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 148 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 967 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 21 Гласове)
Общо гласували: 1136 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 45 000 на A to JazZ в София - рекордно посещение в 11 годишн......

Най-големият фестивал за градска култура и музика в България A to JazZ отбеляза най-силното си и емоционално издание за ...

Прочети още keyboard_arrow_right