Кметове, дипломати и бизнес дами с номинации за Women Leaders Awards 2023

-

Снимка: Facebook, Hyatt Regency Sofia

Церемонията е на 10 март в София

Кметове, бизнес дами и дипломати от различни страни са номинирани за първия международен форум за женско лидерство и предприемачество - Women Leaders Awards 2023 г. Гала финалът ще се проведе на 10.03. 2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Организаторите на Women Leaders Awards 2023 ще представят добрите примери за женско лидерство в различни области. Събитието е вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията.

Равенството между жените и мъжете е основна ценност на Европейския съюз (ЕС) за установяване на принципа на равно заплащане за равен труд. ЕС продължава да се бори с дискриминацията, основана на пола, и днес Европа е едно от най-безопасните и най-справедливите места за жените в световен мащаб.

Въпреки това борбата и защитата на правата на жените са все така необходими. Макар че жените в Европа следва да се ползват с равенство, възможности за реализация и безопасност, за прекалено много жени тези права трябва тепърва да се превърнат в реалност.

Статистиката сочи, че жените не са представени в достатъчна степен на ръководни позиции в политиката и бизнеса и все още печелят средно 16 % по-малко от мъжете в ЕС. Основаните на пола насилие и тормоз продължават да бъдат широко разпространени.
Партньори на събитието са Международната организация на Обединените Българи с клубове в цял свят и техните женски организации, Българската Търговско-Промишлена Палата, Българо-Италианския Бизнес Клуб, Българо-Македонската Търговско промишлена Палата, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Гръцко-Евроазийската Търговска камара и други.

Наградите обхващат голямо разнообразие от значими за общественото развитие дейности - женско лидерство в бизнеса, централната и местна власт, дипломацията, културата, образованието, спорта и женското предприемачество.

Международният женски експертен съвет към Организацията на Обединените българи, който инициира женския форум, бе основан на 1 ноември 2022 г. в София. Съвместно с женски клубове от различни страни подготвя серия от инициативи в подкрепа на основните принципи на ЕС за равенство. Съорганизатор на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън – с опит в създаването на мащабни международни събития за популяризиране на най-добрите практики в бизнеса, туризма, строителството, медицината и медиите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичният зоопарк участва в програма за опазване на застрашените......

Софийският зоопарк участва в Европейската програма за застрашени видове (ЕEP) на международната организация ЕАЗА (Europe...

Прочети още keyboard_arrow_right