Военноисторическият музей в София с инициатива „Пътят към Левски“

-

Снимка: НВИМ

Националният военноисторически музей ще отбележи 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата с вход свободен за постоянната си хронологична и външна експозиция на 18 и 19 февруари, събота и неделя.

Посетителите ще имат възможността да извървят всеки по своему пътя към Левски на мястото, където се съхраняват най-много автентични негови лични вещи.

Инициативата „Пътят към Левски“ приканва публиката чрез спомена за една от най-светлите личности в българската история да усети как веригите могат да се превърнат от символ на робството в олицетворение на стремежа към свобода и да осмисли как делото и идеите на Апостола на свободата отекват в нас днес. Чрез трансформация на част от експозиционното пространство от музея ще припомнят по нестандартен и завладяващ начин живота и революционната дейност на Апостола и ще ангажират публиката с осмислянето на неговото духовно наследство.

По традиция екипът на музея е подготвил изненада и за най-малките си приятели. Те ще имат възможността да се включат в играта Тайна поща, в която ще дешифрират скрити съобщения. Първите 100 от децата, които открият посланието на Левски до тях, ще получат награда.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Благотворителният бал на юристите събра 20 400 лв. за деца с увре......

Единадесетите национални награди за правосъдие бяха връчени на Благотворителен бал на юристите, който има за основна цел...

Прочети още keyboard_arrow_right