София се обявява срещу дрогата с музика, танци и арт занимания

София се обявява срещу дрогата с музика, танци и арт занимания

Снимка: ПИЦ по ПН – София

„Чисто щастие“ името на авторски мюзикъл, подготвен от доброволците в Столичния превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН – София). Спектакълът ще се играе на 26 юни, от 11:00 ч. на ул. „Алабин“ №39, New Kids From The Block - откритата сцена за градска култура, съобщават от Центъра.

Датата не е избрана случайно, тъй като на 26 юни се отбелязва Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Чрез постановката „Чисто щастие“ се акцентира върху актуални проблеми, с които тийнейджърите се сблъскват. Танц, музика и театър се преплитат, за да излязат на преден план емоциите и чувствата на младите хора, които през любовта откриват истинското щастие – чисто и искрено.

След спектакъла ще се проведе дискусия на тема „Щастието – това си ти!”, а от 13:00 часа ще има две арт ателиета за рисуване и декупаж и възможност за моментни снимки с фото будка.

Програма на събитието:

11:00 часа – Откриване.

11:10 часа – приветствени думи на д-р Цветелина Петкова – директор на ПИЦ по ПН – София.

11:15 часа – авторски мюзикъл „Чисто щастие“ – с участието на доброволци на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН – София). Спектакълът е създаден специално за отбелязването на 26-ти юни и е по идея и сценарий на психолозите от Столичния ПИЦ по ПН – Боряна Николова и Милена Жекова. Хореограф - Пламен Андреев – Пачо.

12:30 часа - дискусия на тема „Щастието – това си ти!“ Участниците в мюзикъла ще имат възможност да споделят кое ги е накарало да станат доброволци и да подкрепят каузата за здравословен начин на живот.

13:00 часа – обособен арт кът, където всеки желаещ ще изрази своя прочит на мотото на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика. Мъниста, копчета, цветни камъчета, специални бои ще се използват, за да се изработи инсталация от хартиени сърца.

Арт ателие на Национален център за обществено здраве и анализи - със спрейове, върху платно всеки ще може да остави своето послание в подкрепа на каузата за здравословен начин на живот.

13:00 часа - снимки с фото будка – всички желаещи ще имат възможността да запечатат своя специален спомен от хепънинга чрез фото будка, която на момента ще принтира снимките, безплатно. Всяка фотография ще е с уникална рамка и тематичен надпис от събитието.

13:30 часа – музика на живо - доброволци на Центъра.

14:00 часа – край на събитието.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 42 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 158 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът Йорданка Фандъкова на празника на София: Вие бяхте моят ге......

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави всички граждани и гости на столицата по случай празника на града и им благод...

Прочети още keyboard_arrow_right