Столичният УНСС открива тържествено новата академична година

-

Снимка: Facebook

Новата академична учебна година 2022/2023 в Университета за национално и световно стопанство в столицата ще бъде тържествено открита днес, 19 септември, в аула "Максима" на университета.

Церемонията ще бъде открита от служебния министър-председател Гълъб Донев. Ще присъстват също служебният министър на електронното управление Георги Тодоров и служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

От УНСС отбелязват, че са имали изключително успешна кандидатстудентска кампания със силен акцент върху онлайн кандидатстването и онлайн записването. Броят на кандидат-студентите спрямо държавната поръчка тази година е около два пъти и половина по-висок. Всички бройки в държавния план-прием за бакалаври в 42 специалности и в специалността "Право" за образователно-квалификационната степен "магистър" след средно образование са запълнени. За платеното обучение приемът продължава през следващите месеци.

Много новости очакват студентите. Предстои да бъде пусната изцяло обновената платформа "Уеб-студент", а студентските книжки "ще влязат" в телефоните на студентите.

Университетът ще посрещне своите възпитаници с реновирана и модернизирана учебно-материална база. Изцяло обновени са 107 учебни зали. Част от тях - шест дигитални класни стаи и две лаборатории, предлагат качествено нова инфраструктура за обучение. От студентските общежития изцяло обновен е блок 55 "Г", продължават ремонтите и в още два от блоковете на УНСС.

В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС. От 12.00 часа програмата предвижда срещи на първокурсниците с ръководствата на факултетите и катедрите по специалности. В 19.00 часа ще има безплатна прожекция на новия български игрален филм "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За 19-и път кампания помага на децата на загинали полицаи...

За 19-а поредна година у нас се провежда Националната благотворителна кампания на Министерството на вътрешните работи, к...

Прочети още keyboard_arrow_right