Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Кое е събитието на 2022г. в София?
 • Ремонтът на жълтите павета (19%, 110 Гласове)
 • Новата билетна система на София (29%, 173 Гласове)
 • Въвеждането на нискоемисионните зони (20%, 121 Гласове)
 • Откриването на най-големия леден парк на Балканите (6%, 36 Гласове)
 • Ремонтът на бул. "Цар Борис" (6%, 35 Гласове)
 • Разширението на метрото към Левски Г (11%, 63 Гласове)
 • Удължаването на концесията на Софийска вода (1%, 4 Гласове)
 • Дълговете на Топлофикация София (0%, 1 Гласове)
 • Разширението на Ломско шосе (2%, 11 Гласове)
 • Фестивал на светлините LUNAR (3%, 20 Гласове)
 • Минералната баня в Банкя отвори врати (3%, 20 Гласове)
Общо гласували: 594 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 350
Против заледяване са обработени улиците в София

Против заледяване са обработени улиците в София

Улици и булеварди - маршрути на градския транспорт, в София са обработени със соли и смеси против заледяване, съобщиха от Столична община. През изминалата нощ екипите на фирмите за чистота, под контрола на Столичен инспекторат и "Аварийна помощ и превенция" обработваха пътищата. Приоритетно са трасетата на наземния обществен транспорт, училища, болници, както и основните улици в кварталите. Продължава разпръскването на смеси против заледяване в районите "Панчарево“, "Връбница“, "Нови Искър“ и " Люлин“, Южната дъга, както и опесъчаването и почистването на пътищата в Природен парк "Витоша“ – Драгалевци- Симеоново и Бояна- Златни мостове. Въпреки че улици и булеварди са обработени, се перпоръчва шофьорите да съобразяват скростта и зимните условия.

comment 0
visibility 941
Внимание шофьори: Жълт код за опасно време в София и областта

Внимание шофьори: Жълт код за опасно време в София и областта

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване в Северозападна България, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“. От там посочват, че се очаква понижение на температурите и валежи от дъжд, с което се увеличават предпоставките за поледици. В планинските райони ще вали сняг, като е възможно образуването на нова снежна покривка до 10 см. За 14 декември метеоролозите предупреждават за жълт код за опасно време в шест области – София-град, Софийска област, Видин, Монтана, Враца, Перник. Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. „Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата“, посочват от АПИ. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, както и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

comment 0
visibility 591
-

Движението в тунела за "Люлин" се мести в южното платно

Движението в тунела "Люлин", който се ремонтира, от тази сутрин се прехвърля двупосочно в южното платно, съобщават от Столична община. Промяната ще е в сила до 31.01.2023 г. /включително/. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на транспортния тунел по бул. „Царица Йоана“ /посока ж.к. „Люлин“/. Въвежда се и временна организация на движение за част от градския транспорт: Маршрутът на трамвайна линия № 8 се скъсява от Съдебна палата до ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на трамвайна линия № 10). Маршрутът на автобусна линия № 56 се скъсява от с. Мало Бучино до ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на автобусни линии №№ 72 и 77). Разкрива се временна автобусна линия № 8ТМ с маршрут от ж.к. „Люлин 5“ до ж.к. „Западен парк“ както следва (в посока ж.к. „Западен парк“): от ж.к. „Люлин 5“ (крайна станция на трамвайна линия № 8) по бул. „Д-р Петър Дертлиев“, по бул. „Панчо Владигеров“, по бул. „Царица Йоана“, тунел „Люлин“, по бул. „Вардар“ и по бул. „Александър Стамболийски“ до ж.к. Западен парк (крайна станция на автобусни линии №№ 72 и 77) двупосочно. Автобусите ще спират на спирки както следва: В посока ж.к. Западен парк: - на начална – спирката на трамвайна линия № 8 в обръщателното колело; - на трамвайната спирка „Бл. 539 ж.к. Люлин 5“ на бул. „Д-р Петър Дертлиев“; - на автобусните спирки по бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Царица Йоана“, включително спирки „Ул. Луи Пастьор“ и „Бул. Д-р Петър Дертлиев“ за нощната линия Н1; - на временна спирка с код 6612 „Метростанция Вардар“ на бул. „Царица Йоана“ на 60.00 метра след кръстовището с ул. „Булина ливада“; - на временна спирка с код 6613 „Бул. „Вардар“ на бул. „Александър Стамболийски“ веднага след десния завой от бул. „Вардар“; - на автобусните спирки за автобусна линия № 56 по бул. „Александър Стамболийски“ в участъка от бул. „Вардар“ до ул. „Западна“; - крайна и начална – спирка „Ж.к. Западен парк“ за автобусни линии № 72 и 77. В посока ж.к. Люлин 5: - на автобусните спирки за автобусна линия № 56 по бул.. „Александър Стамболийски“; - на спирка с код 0281 „Бул. Александър Стамболийски“ на бул. „Вардар“ за автобусна линия № 77; - на спирка с код 6158 „Метростанция Вардар“ на бул. „Царица Йоана“ за нощната линия Н1; - на спирки с код 6461 „Бул. Д-р Петър Дертлиев“ и 6159 „Ул. Луи Пастьор“ за нощната линия Н1 и „Метростанция Люлин“ за автобусна линия № 42 по бул. „Царица Йоана“; - на временна спирка с код 6160 „Община Люлин“ на бул. „Панчо Владигеров“ на 40.00 метра след бул. „Захари Стоянов“ (в пътното платно успоредно на спирката на трамвайна линия № 8); - на автобусните спирки по бул. „Панчо Владигеров“; - на трамвайната спирка с код 2398 „Бл. 539 ж.к. Люлин 5“ на бул. „Д-р Петър Дертлиев“ - трамвайната спирка с код 0322 „Бул. „Д-р Петър Дертлиев“ се закрива, автобусите спират на спирката на автобусна линия № 310); - крайна – крайната спирка на трамвайна линия № 8 в обръщателното колело.

Реклама
comment 0
visibility 546
-

Камион се завъртя и препречи столичното "Ботевградско шосе"

Тежкотоварен камион се завъртя и препречи пътя в района на столичното "Ботевградско шосе", съобщават пътуващите в групата "Катастрофи в София". Вероятната причина е надвишена скорост, коментират водачите. Инцидентът се е случил около 10,30 часа. На изхода на столицата трафикът е затруднен. Не се съобщава за пострадали при инцидента.

comment 0
visibility 771
-

Ограничават движението по АМ "Хемус" на входа на София заради изпитване на трасето

Започва поетапно ограничаване на движението в двете посоки на АМ „Хемус“, от км 0 до км 9, в района на София, съобщават от АПИ. Причината е изпитване на трасето, което се провежда днес, 8 декември и ще продължи от 9 до 17 часа. Първо ще се ограничи движението от км 8 до км 0 на АМ „Хемус“ в посока София, като трафикът ще се пренасочва от пътен възел „Яна“ при км 8 по първокласния път I-1 Горни Богров – Долни Богров – до пътната връзка с АМ „Хемус“ при км 0. След завършване на дейностите в платното за София, ще се възстанови движението към столицата и ще се ограничи трафикът в посока Варна от км 1 до км 8 на АМ „Хемус“. Движението ще се пренасочва при км 1 по първокласния път I-1 София – Долни Богров – Горни Богров – до пътен възел „Яна“ на АМ „Хемус“, където трафикът ще продължи по автомагистралата.

comment 0
visibility 7784
-

Задръстване в района на Руски паметник, трамвай аварира по новата линия

Трамвайна мотриса аварира на Руски паметник в столицата, съобщиха пътуващи по маршрута. В района се е образувало задръстване и трафикът е затруднен. В групата "Катастрофи в София" коментират, че мотрисата е със счупен пантограф и аварията няма общо с ремонта на участъка, който приключи вчера. "Проблемът в случая е технически, свързан е с конкретни трамвай, но в цялост е показателен за състоянието на колите в градския транспорт", коментира гражданин. По ремонтираната линия трябваше да се движат 8 броя нови мотриси PESA, а не старите, раздрънкани и амортизирани трамваи, но това явно не се случва. Промени на движението за втория етап на ремонта на трамвай №5

comment 0
visibility 800
-

Затварят кръстовище в ж.к Връбница заради ремонт на абонатни станции

Кръстовището на ул. ул. „Златен клас“ и ул. „Асен Трайков“ се затваря временно за движение във връзка с дейности по топлозахранване на абонатни станции за жилищни сгради, съобщават от Столична община. Във връзка с ремонта се налага промяна в организацията на движение. От 10.12.2022 г. до 12.12.2022 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището ул. „Златен клас“ - ул. „Асен Трайков“. Променят се и маршрутите на автобусна линия 85 и 285. Автобусна линия № 85 ще се движи по маршрут: - в посока ж.к. „Връбница-2“: от ж.к. „Хаджи Димитър“ по маршрута до кръстовище ул. „Бели Дунав“ - ул. „Златен клас“, направо по ул. „Бели Дунав“, надясно по бул. „Ломско шосе“, надясно по ул. „Тричко Велев“ до обръщателното колело в ж.к. „Връбница-2“ (до спирка с код 0594 „Ж.к. Връбница-2“); - в посока ж.к. „Хаджи Димитър“: от обръщателното колело в ж.к. „Връбница-2“ (от спирка с код 0594 „Ж.к. Връбница-2“) по ул. „Тричко Велев“, надясно по бул. „Ломско шосе“, обратен завой на кръговото кръстовище при метростанция „Ломско шосе“, бул. „Ломско шосе“, наляво по ул. „Бели Дунав“ и по маршрута до ж.к. „Хаджи Димитър“. Линията ще обслужва всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Автобусна линия № 285 ще се движи по маршрут : - в посока ж.к. „Връбница“: от ж.к. „Хаджи Димитър“ по маршрута до кръстовище ул. „Бели Дунав“ - бул. „Ломско шосе“, направо по бул. „Ломско шосе“, надясно по ул. „Тричко Велев“ до обръщателното колело в ж.к. „Връбница-2“ (до спирка с код 0594 „Ж.к. Връбница-2“); - в посока ж.к. „Хаджи Димитър“: от обръщателното колело в ж.к. „Връбница-2“ (от спирка с код 0594 „Ж.к. Връбница-2“) по ул. „Тричко Велев“, надясно по бул. „Ломско шосе“, обратен завой на кръговото кръстовище при метростанция „Ломско шосе“, по бул. „Ломско шосе“ и след ул. „Бели Дунав“ по маршрута до ж.к. „Хаджи Димитър“. Линията ще обслужва всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Закриват се спирки: - с кодове 0239 и 0240 „Бл. 603 ж.к. Връбница-2“ за автобусни линии №№ 85 и 285; - с кодове 0333 и 0334 „Бул. „Ломско шосе“ за автобусна линия № 285; спирките ще се обслужват от автобусна линия № 85.

comment 0
visibility 653
Тест на пътното платно по Хемус ограничава движението в района на София

Тест на пътното платно по Хемус ограничава движението в района на София

От 9 ч. до 17 ч. ще се ограничава поетапно движението в двете посоки на АМ „Хемус", от км 0 до км 9, в района на София поради изпитване на трасето, предупредиха от АПИ. Първо ще се ограничи движението от км 8 до км 0 на АМ „Хемус" в посока София. Трафикът ще се пренасочва от пътен възел „Яна" при км 8 по първокласния път I-1 Горни Богров – Долни Богров – до пътната връзка с АМ „Хемус" при км 0. След завършване на дейностите в платното за София, ще се възстанови движението към столицата и ще се ограничи трафикът в посока Варна от км 1 до км 8 на АМ „Хемус". Движението ще се пренасочва при км 1 по първокласния път I-1 София – Долни Богров – Горни Богров – до пътен възел „Яна" на АМ „Хемус", където трафикът ще продължи по автомагистралата. Необходимо е шофьорите да спазват пътната сигнализация и указанията на контролните органи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка денонощно на тел. 0700 130 20 в АПИ.

comment 0
visibility 924
Заради ремонт: Ограничават движението през тунел „Витиня“ от и за София

Ремонт ограничава движението през тунел „Витиня“ от и към София

Част от автомагистрала „Хемус“ ще бъде затворена тази нощ от 22:00 ч. до 2:00 ч. заради подмяна на кабели, които са част от електрическата инсталация на тунел „Витиня". Те са били повредени при пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на АПИ. Движението ще бъде ограничено между 35-ти и 30-ти км на АМ „Хемус" в посока София и между 30-ти км и 47-ми км в посока Варна. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути: – в посока Варна движението ще бъде отклонено от автомагистралата по пътна връзка „Витинска река" при 30-ти км по първокласния път I-I Ботевград – София до пътен възел „Ботевград" при 47-ми км, където отново ще се включва в АМ „Хемус"; – в посока София трафикът ще се пренасочва по пътна връзка при 35-ти км и по първокласния път I-I Ботевград – София до пътна връзка „Витинска река" при 30-ти км, където отново ще се включва в АМ „Хемус". Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.      

comment 0
visibility 1461
И "Черни връх" се задръсти, продължава тапата на Околовръстното

И "Черни връх" се задръсти, продължава тапата на Околовръстното (ВИДЕО)

Катастрофата на Околовръстното тази сутрин затрудни тежко движението в източната част и центъра на София. Алтернативния маршрут по "Черни връх" също е доста натоварен и придвижването с автомобил става бавно и изнервящо. Верижната катастрофа, 10 леки коли и 2 камиона, стана в участъка между "Черни връх" и Симеоновско шосе. Трима са пострадалите и са откарани в болница. Според очевидец единият камион, с превишена скорост, блъска камион на чистота, на Заубер ЕАД, и след това леките автомобили. Блокада на столичното Околовръстното: Удариха се 10 коли и 2 тира (ВИДЕО) В момента на местопроизшествието продължават огледите и се извършват процесуално-следствени дейдствия. Още не можем да кажем причината и кой  е виновен, казаха от МВР. Затворено за движението и по кръговото на Околовръстното при Драгалевци. Колоната от автомобили е от там до Бояна. Тежък е трафикът и по препоръчания от Столична община маршрут по бул. България.   

comment 0
visibility 1321
-

Петима са пострадалите в катастрофата на Околовръстното, трима са в столични болници (СНИМ...

Петима души са пострадали при тежкият инцидент на столичното Околовръстно шосе тази сутрин, съобщи за БНР говорителят на Центъра за спешна помощ Катя Сунгарска. Сигналът за пътния инцидент е подаден тази сутрин към 8,45 час. По първоначални данни верижната катастрофа е възникнала между 10 леки и два товарни автомобила.  Блокада на столичното Околовръстното: Удариха се 10 коли и 2 тира (ВИДЕО) Двама от пострадалите са откарани в "Пирогов", а един е бил транспортиран в "Света Анна". 52- годишният шофьор на камион е с фрактура на крака и контузия на таза. С контузия е и жена на 42 години, управлявала лека кола. Също с контузия на главата е и мъж на 37. Други двама пострадали - 53-годишна жена и 22-годишен мъж са отказали хоспитализация. Столична община: Затворена е за движение отсечката Бояна - Симеоновско на Околовръстното До приключване на огледа на място и разчистване на пътното платно е въведено временно ограничение на движението по Околовръстния път от пътен възел „Бояна“ до бул. „Симеоновско шосе“.   Работата по изясняване на причините за инцидента продължава. Трафикът се регулира от екипи на пътна полиция.    

comment 0
visibility 3001
Столична община: Затворена е за движение отсечката Бояна - Симеоновско на О

Столична община: Затворена е за движение отсечката Бояна - Симеоновско на Околовръстното (...

Временно е затворено движението на автомобили по СОП- Южната дъга в отсечката от пътен възел „Бояна“ до пътен възел „Симеоновско шосе“, посока „Симеоновско шосе“, предупредиха от Столична община. Причината е пътно транспортно произшествие. Гражданите могат да използват алтернативи за придвижване като бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокада на столичното Околовръстното: Удариха се 10 коли и 2 тира (ВИДЕО) Единият от камионите, участници в катастрофата, е за събиране на отпадъци и е на фирма Заубер ЕАД, която обслужва Люлин и Красно село.  

comment 0
visibility 9982
-

Блокада на столичното Околовръстното: Удариха се 10 коли и 2 тира (ВИДЕО)

Верижна катастрофа блокира Околовръстното на София - Южна дъга. Дълга колона от автомобили във всички ленти не се движи повече от 40 минути. За огромното задръстване по столичното Околовръстно шосе съобщиха пътуващите в посока "Младост". Причината е верижна катастрофа с участието на десет леки автомобила и два тежкотоварни камиона.  Столична община: Затворена е за движение отсечката Бояна - Симеоновско на Околовръстното (ВИДЕО) Инцидентът е станал в участъка от "Черни връх" към Симеоновско шосе. На място има екипи на пожарната и полицията. По предварителна информация има един пострадал, който е откаран в болница. Всички ленти за движение в района са блокирани, съобщават пътуващите. Над 40 минути трафикът е блокиран. Очаквайте подробности!    

comment 0
visibility 3774
-

Трамвай и Мерцедес се сблъскаха на бул. "Овча купел"

Трамвай № 11 и лек автомобил марка Мерцедес се сблъскаха на столичния бул. "Овча купел" в близост до едноименната автогара, съобщават граждани във фейсбук групата "Катастрофи в София". Сигналът за инцидента е подаден в 11:15 в СДВР. Няма пострадали хора. В момента се изясняват причините за инцидента, поясняват от СДВР. Зачестяват инцидентите на пътя между леки автомобили и трамваи, коментират гражданите. Снощи в столицата имаше отново подобен инцидент между ТМ-20 и лек автомобил на бул. "Ситняково", водачът на автомобила е настанен в болница с травма на главата, гръдния кош и рамото.

comment 0
visibility 5583
-

Цеца Величкович и протест блокираха половин София

Заради концерт на сръбската звезда Цеца Величкович има огромно задръстване в посока Арена София, видя Столица.bg. Движението по бул."Цариградски шосе" и в двете посоки е почти блокирано. Фенове от цялата страна се опитват да стигнат до залата за концерта от 20,00 часа, с който звездата ще отбележи 35 години на сцената.  Съветваме шофьорите да избягват района около 4-ти километър, защото трафикът е много усложнен и изчакващите са много. Районът около Народното събрание е блокиран от протест срещу промените в изборния кодекс, след като днес в парламента те бяха приети на второ четене. Окончателно беше прието връщането на хартиените бюлетини, като се въвежда смесено гласуване. По бул. "Цар Освободител" също не се движат автомобили, площадът пред парламента е пълен с протестиращи граждани, които се заканиха, че ще останат там докато депутатите приключат работата си с изборния кодекс. 

Трафик

Когато става дума за трафик в София, със сигурност мнозина ще махнат с ръка и ще заключат, че това е някакъв ад. Нормално е в милионен град трафикът да е изключително натоварен, особено в пиковите часове. Това е и причината Столична община да прави всичко възможно да се промени начина на придвижване на хората в столицата. Трафикът може да се разтовари значително, ако хората осъзнаят, че градския транспорт е отлична алтернатива. Той е достатъчно бърз и модерен, за да може всеки да достигне до дестинацията си навреме. Няма да се губи време за търсене на място за паркиране, няма да се притеснявате ще ви стигне ли горивото в резервоара и не на последно място – няма да се замислите дали да не изпиете по питие с приятели след работа.

Ако поне половината от хората, които всяка сутрин се качват в личния си автомобил, решат да пътуват с градския транспорт, трафикът ще се разтовари наполовина.

Ремонти, затрудняващи трафика

Ремонти, затрудняващи трафика

В последните години София се променя кардинално. Многото ремонти определено затрудняват трафика в различни моменти, но няма как това да бъде избегнато. Всеизвестно е, че водопроводната мрежа в столицата е на преклонна възраст, което предполага редица аварии. При намесата на аварийни екипи, трафикът веднага бива затруднен. Налага се частично или пълно затваряне на някое платно, за да може проблемът да се отстрани възможно най-бързо.

Обновяването на облика на столицата, на ВИК мрежата и канализацията са в основата на редицата мащабни ремонти, които се предприеха и ще продължават да се извършват. Това неминуемо влияе на трафика и допълнително изнервя шофьорите.

Футболните срещи и трафика

Футболните срещи и трафика

Феновете на футбола добре знаят какво се налага да търпят, за да могат да гледат срещата на любимите си отбори. За да се гарантира безопасността на зрителите, особено на срещите на Националния стадион, често се ограничава трафика в района. Разбира се, гражданите приемат с разбиране тези ограничения и се съобразяват стриктно с тях.

Няма как да не се ограничи натоварения трафик в зоната, в която се очаква увеличен поток от футболни фенове. Дори и при положение, че трафикът максимално се ограничава, пак има безотговорни фенове, които създават напрежение, рушат и се отнасят агресивно към гражданите. Намесата на полицията в организацията на футболните дербита е добра идея поне за момента.

Трафик в пиковите часове

Трафик в пиковите часове

Както вече споменахме, трафикът е изключително натоварен сутрин, когато всички отиват на работа или на училище и вечер, когато всички са се устремили към дома. Модернизираният градски транспорт е чудесна алтернатива и начин да се разтовари столичния трафик. Столична община инвестира много средства в доизграждане на метрото в София. Автопаркът на градския транспорт се обновява непрекъснато. Старите автобуси се заменят с нови електорбуси. Подмяната на трамвайните мотриси също е в ход. Те предлагат удобно придвижване и намалено замърсяване на околната среда. Освен за разтоварване на столичния трафик, модернизирането на градския транспорт допринася за по-чист въздух за столичани.

Трафик и инциденти

Трафик и инциденти

Неразумното шофиране в натоварения трафик в столицата по всяко време на денонощието често води до неприятни инциденти. Собственици на мощни автомобили смятат, че им е позволено всичко и предизвикват катастрофи, последвани от кошмарни задръствания. Други пък, за да избегнат задръстванията, си позволяват да използват бус лентите и затрудняват трафика на градския транспорт. За тези „хитреци“ вече са сложени камери, които да ги улавят, след което да им бъдат налагани солени глоби. Факт е, че много шофьори не се интересуват от натоварването на трафика и метеорологичните условия и карат с висока скорост. Така застрашават всички останали участници в трафика. 

Градски транспорт и трафик в София

Градски транспорт и трафик в София

Столична община има последователна политика по отношение на модернизиране на градския транспорт и превръщането му в удобен начин за придвижване в натоварения трафик.Може би дългите ремонти, свързани с изграждането на метрото в София, затрудняват допълнително трафика, но всичко е в името на удобството. Всички вече са се убедили, че пътуването с метрото е бързо и удобно и е чудесен начин да се отървете от наземния трафик и нервите в него. За улеснение на пътуващите са изградени паркинги, на които да оставят автомобилите си, за да продължат придвижването си с метро. Все повече столичани използват метрото за придвижване, което неминуемо се отразява добре на трафика в града.

До всички части на столицата достигат различни видове градски транспорт – автобусен, тролейбусен, трамваен и метро. Всеки може да направи своя избор и да използва най-удобния за него и да избегне главоболието от тежкия трафик в пиковите часове.

Събития и трафик

Събития и трафик

Често трафикът в столицата се затруднява или блокира заради провеждането на различни събития. Снимките за някой филм или реклама редовно дразнят столичани, тъй като се блокира трафика в някои райони в София или пък не могат да намерят място за паркира.

Разбира се, софиянци не са толкова сърдити на фермерските пазари, заради които също се случва да се забранява трафика по някои от централните улици. Мисълта, обаче, че ще си купят нещо вкусно и истинско лесно ги омилостивява.

Дипломатическите събития в София, които не са рядкост, обикновено за кратко „объркват“ трафика.  В София се намира всички дипломатически  посолства и събитията, които организират налагат понякога намеса в правилата за трафик в столицата.

Времето и трафика

Времето и трафика

Със сигурност трафикът през зимния сезон е най-тежък заради тежките метеорологични условия, които шофьорите подценяват. От друга страна, понякога техниката, която поддържа пътищата през зимата, не смогва да се справи със снега и леда и това определено създава големи неудобства за трафика в града. Все пак, Столична община се стреми да осигури достатъчно добри услови за пътуване по столичните улици и булеварди, да не се затруднява трафика от екстремни условия. Понякога се налага машините да работят денонощно, за да може трафикът в началото на работния ден да е възможно най-нормален.

Ако някой досега не се е изнервял, попадайки в задръстване, значи има много здрава нервна система или просто не е влизал в сериозния столичен трафик. Там е нужно внимание, спокойствие и толерантност. В противен случай последствията са за всички участници. Пътна полиция следи непрекъснато трафика в столицата и глобява нарушителите. Всеки ден по няколко подвижни камери, които снимат нарушителите в трафика и накрая всеки трябва да се ядосва единствено на себе си. На пътя има правила, които трябва да се спазват стриктно.

Ремонти, затрудняващи трафика

Футболните срещи и трафика

Трафик в пиковите часове

Трафик и инциденти

Градски транспорт и трафик в София

Събития и трафик

Времето и трафика

Прочетете още