АПИ с мерки за обезопасяване на пътя София – Самоков

АПИ с мерки за обезопасяване на пътя София – Самоков

Снимка: pixabay

Очаква се през 2024 г. да започне ремонт на трасето София – Самоков – Боровец – Костенец

Краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение по пътя София – Самоков ще бъдат изпълнени до 3 седмици, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В края на работната седмица председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов обсъди мерките, които ще се предприемат с кметовете на Панчарево, Кокаляне, Бистрица и жители на населените места.

От Агенцията припомнят, че програмата им предвижда основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец. До два месеца предстои да бъде обявена обществената поръчка на инженеринг - изработване на технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи.

По този начин през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, да се сключат договорите с избраните изпълнители и през 2024 г. при готов проект и издадено разрешение за строеж ще може да стартира основният ремонт на трасето.

Проектът ще бъде координиран и със Столична община с оглед определяне на местата на спирките на градския транспорт.

До започването на ремонта на отсечката ще се приложат краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение.

Пред следващата седмица експертите по пътна безопасност в агенцията и Областно пътно управление - София ще направят оглед на трасето, за да се прецизира къде би могло да се поставят допълнителни пътни знаци, указващи участъците, в които шофьорите могат да предприемат изпреварване. Ще се разгледа и възможността за монтирането на разделителни колчета там, където опасността от инцидент при неспазване правилата за движение е най-голям. Предстои и обновяване на маркировката и премахване на избуялата крайпътна растителност за по-добра видимост за шофьорите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

АПИ ограничава движението на камиони по магистрала Хемус от и към......

АПИ ограничава движението по "Хемус" в събота, 25 ноември, и неделя, 26 ноември, за за оптимизиране на трафика по автома...

Прочети още keyboard_arrow_right