Маршрутът на 6 трамвайни линии се променя заради ремонт пред Централни хали

photo_library
 • -

  Снимка: Столица.bg

 • -

  Снимка: Столична община

В периода от 9 до 13 септември 2023 г. ще се извърши подмяна на едно от най-възловите съоръжения на релсовия път в София – четворната кръстовка пред Централни хали, съобщават от Столична община.

На това място се пресичат маршрутите на шест трамвайни линии и се съчетават два вида междурелсие - 1009 мм и 1435 мм. Съоръжението се експлоатира от ноември 1999 г. насам и има нужда от основен ремонт.

Промени ще има в маршрутите на трамвайни линии 1, 12, 18, 20, 22 и 27.

Ремонтират релсите при кръстовището на “Мария Луиза“ и ул. "Екзарх Йосиф“, променят маршрута на трамваите

Програмите за основни ремонти по релсовия път на Столична община се изготвят и одобряват предварително, като включват подмяна на съоръжения и линейни обекти. Ежегодно се извършва оценка на техническите параметри на съоръженията, които са в непрекъсната експлоатация повече от 15 години, и се изготвя програма за подмяната им по приоритет.

В момента се изпълнява договор между Столична община и „Трансремонтстрой” ЕАД, в който е включена подмяната на 18 съоръжения – стрелки и кръстовки и 340 м единичен коловоз по ул. ”Илиянско шосе”. Общата стойност на строително-монтажните работи е в размер на 2, 7 млн. лв.

Ремонтните дейности се изпълняват със спиране на трамвайното движение в конкретния участък. За удобство на транспортното обслужване на гражданите, спирането на движението в повечето случаи се извършва в неработни дни.

От началото на 2023 г. са подменени осем стрелки, една кръстовка и е изпълнен линейния обект 340 метра единичен коловоз по ул. ”Илиянско шосе”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Променят движението в центъра на София за посещението на президен......

Временна организация на движението ще бъде въведена в София заради официално посещение на президента на Република Словен...

Прочети още keyboard_arrow_right