Затварят част от бул. Цар Борис III заради ремонта на трамвай №5

-

Снимка: Facebook, "Княжевецъ"

От днес, 14 август, се налагат временни промени на движението заради ремонта на трамвайният релсов път на линия № 5, съобщават от Столична община.

От 14.08.2023 г. до 08.09.2023 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по северното платно на бул. „Цар Борис III“ в участъка от ул. „Звездица“ до ул. „Райска градина“, като движението се осъществява двупосочно по южното платно.

За същия период се въвежда следната временна организация на движение на обществения транспорт:

Във връзка с подмяна на релсовия път в участъка по бул. „Цар Борис III“ между ул. „Княжевска“ и ул. „Звездица“ се въвежда временна организация на движението. Отваря се за движение участъка между ул. „Райска градина“ и ул. „Княжевска“ като движението се извършва двупосочно върху крайна дясна лента (посока Център) на пътното платно и релсовия път.

Разкрива се нова временна пешеходна пътека през бул. „Цар Борис III“ при ул. „Звездица“.

Въвеждат се промени в маршрута на временната автобусна линия №5ТМ в посока ж.к. „Бъкстон“. Автобусите от линията ще се движат по бул. „Цар Борис III“. Закриват се временните спирки на ул.„Дамяница“ и ул.„Планинец“ в посока ж.к. „Бъкстон“.

Маршрутът на автобусна линия №59 се променя както следва (в посока метростанция „Мизия“): от с. Мърчаево по маршрута до кръстовище бул. "Цар Борис III"/ул. "Княжевска", направо по бул. "Цар Борис III", наляво по бул. "Никола Петков" и от спирка с код 0347 "Бул. Никола Петков" по маршрута до метростанция "Мизия“ двупосочно.

Автобусите ще спират на съществуващите временни и постоянни автобусни спирки по маршрута.

Разкрива се временна автобусна линия № 59А с маршрут от метростанция „Мизия“ до площад „Сред село“ в кв. „Карпузица“, която ще се движи както следва: от метростанция „Мизия“ по нормалния маршрут на автобусна линия № 59 до спирка с код 1310 „Площад Сред село“ – крайна, с обратен завой на площад „Сред село“ и от спирка с код 1309 „Площад Сред село“ – начална, по маршрута до метростанция „Мизия“.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута с изключение на:

- спирка с код 0361 „Метростанция Мизия“ – крайна за автобусна линия №59;

- спирка с код 0813 „Метростанция Мизия“ на ул. „Монтевидео“ в посока ж.к. Овча купел 2 за електробусни линии №60 и 73.

Временна спирка с код 6129 ул. „Райска градина“ се измества напред на перона на трамвайната спирка.

Гражданите от групата "Княжевец" отбелязват адекватното обозначаване на кръстовището на ул. Планинец с бул. Цар Борис III, като припомнят, че табелите за затварянето на кръстовища трябва да се поставят на места, където водачите могат да планират обходни маршрути, а не когато вече са попаднали в капана на ремонта. Множество пътуващи са недоволни, че на кръстовището на булеварда с Околовръстното шосе изобщо няма обозначение и се налага да обикалят из квартала.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 182 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 54 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 432 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

АПИ ограничава движението на камиони по магистрала Хемус от и към......

АПИ ограничава движението по "Хемус" в събота, 25 ноември, и неделя, 26 ноември, за за оптимизиране на трафика по автома...

Прочети още keyboard_arrow_right