Силен интерес от IT компаниите към дигиталната трансформация на летище София

Силен интерес от IT компаниите към дигиталната трансформация на летище Софи

Снимка: Летище София

Пълната дигитална трансформация на операциите на летище София в следващите няколко години ще обхване процеси, инфраструктура, основните системи и софтуер на аерогарата.

ICT планът на „СОФ Кънект“, създаден в партньорство с летище Мюнхен беше представен от Михалис Сенис на среща с IT бизнеса снощи, организирана от Българската асоциация по информационни технологии. Членовете на асоциацията проявиха силен интерес към промените на летището и предстоящите проекти за внедряване софтуер, системи и системна интеграция.

„Немного е било инвестирано в информационни и комуникационни технологии на летището в последните 10 години, но това е и възможност да прескочим директно към най-модерните ИТ решения. Имаме амбиция за петзвездно регионално летище до 5 години и дигиталната трансформация е една от първите стъпки за постигането на тази цел“, каза в презентацията си Микалис Сенис, директор „Дигитална трансформация“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

На дискусия в УНСС: София има голям потенциал на дестинация за ко......

София има голям потенциал и отлична инфраструктура за развитие на конгресен, MICE, туризъм и да се первърне в желана тур...

Прочети още keyboard_arrow_right