След публикацията на Столица.bg: Лифтът Симеоново - Алеко работи, заплатите са забавени по технически причини

След публикацията на Столица.bg: Лифтът Симеоново - Алеко работи, заплатит

Снимка: Фейсбук

Официалната позиция на собственика на съоръженията: Заплатите от „Витоша ски“ АД са изплатени

Лифтът Симеоново - Алеко работи и столичани спокойно могат да отидат на Витоша. Работното време  е от 9 до 17.30 часа в събота и неделя, съобщават на сайта на "Витоша ски".

Както Столица.bg съобщи заплатите на работниците, които поддържат съоръженията бяха изплатени само ден след нашата публикация. Вече няма напрежение сред работниците, както и опасност лифтът да спре.

Започна изплащането на заплати на работниците на лифта Симеоново - Алеко

Снощи в 20.28 часа в редакцията на Столица.bg получихме имейл с официалната позиция на "Витоша ски", след като директорът на дружеството не си вдигна телефона, на 12 август, в деня на публикацията за неизплатените заплати.

Витоша остава без нито един лифт, работниците на Витоша ски стачкуват за заплати

Ето позицията на "Витоша ски"

„Витоша ски“ АД внася яснота в направените неверни твърдения за стачка и неизплатени заплати. Първо в дружеството не е обявена стачка, а заплатите на всички работници и служители са изплатени с няколкодневно забавяне по технически причини.

На второ място Кабинкова въжена линия „Симеоново- Алеко“ не е технически неизправна. Тя работи през празничните дни, ще функционира така и занапред. Прегледът, който направиха от фирмата-производител „Допелмайер“ е за поръчка на резервни части за планов ремонт.

И още нещо - през този сезон сме поръчали и ще сменим въжето на Седалкова линия „Лале-2“, за да бъде готово за новия зимен сезон. Също така активно работим със Столична община за реконструкция на първата част на Драгалевски лифт до станция „Бай-Кръстьо“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

БДЖ пуска 2 допълнителни нощни влака София - Бургас за лятото...

Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон от София до Бургас през Подбалканската железопътна линия и в о...

Прочети още keyboard_arrow_right