София събира туристическия бранш на Балканите за Balkan Awards of Tourism Industry 2022

София събира туристическият бранш на Балканите за Balkan Awards of Tourism

Снимка: medicaltime.bg

Елитът на туристическия бранш у нас и на Балканите се събира в София за 8-ото издание на годишните Balkan Awards of Tourism Industry 2022. На церемонията на 2 декември в хотел Премиер в столицата ще бъдат отбелязани значимите постижения на компаниите, които активно работят в най-важната сфера за развитието на полуострова, коментираха от VIP Communication, организатор на форума.

Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от различни държави ще превърнат София в столица на Балканите. Събитието има за цел да отличи най-добрите, за отдаде заслужено внимание на  фирмите, които успешно работят в този сектор и да се повиши репутацията на бранша чрез насърчаване на значимите постижения на специалистите в тази сфера.

Очакват се над 150 гости от бизнеса, политиката и медиите, които ще присъстват на награждаването на призьорите в 17 категории на Balkan Awards of Tourism Industry 2022:

ГРАН ПРИ Туристическа индустрия
ЕКО ТУРИЗЪМ
КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ
МОРСКИ ТУРИЗЪМ
ПЛАНИНСКИ ТУРИЗЪМ
СПА ТУРИЗЪМ И БАЛНЕОЛОГИЯ
ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ
ИНОВАЦИИ В ТУРИЗМА
ИНВЕСТИЦИИ В ТУРИЗМА
СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ В ТУРИЗМА
ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ В ТУРИЗМА
БИЗНЕС ТУРИЗЪМ
ФЕСТИВАЛЕН ТУРИЗЪМ
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ УСЛУГИ В ТУРИЗМА
ТУРОПЕРАТОР
ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ
ГОЛЯМА И МАЛКА ОБЩИНА С ПРИНОС В ТУРИЗМА

Партньори на Балканските награди за туристическа индустрия са: Сдружение Туризъм, Българската Хотелиеро-ресторантьорска асоциация, Бизнес Клуб Лондон и др. Победителите ще бъдат определени от Международно жури от експерти от Балканските страни, което ще оценява номинациите на общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма.

Социалната кауза на  Balkan Awards of Tourism Industry 2022 е продължение на дългогодишната кампания на пиар агенцията за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да живеят и работят в България.

Варненската гимназия по туризъм е финалист за Balkan Awards of Tourism Industry 2022. С поредицата си от международни постижения и успехи на национални конкурси професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" – Варна е сред водещите в страната, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022.

С престижна номинация е и община Каварна, която се доказва като лидер в туризма на Балканите и дава уникален пример за развитие на модерен туризъм, който е конкурентоспособен на другите доказани морски дестинации. При това утвърждаването като туристическа дестинация не води до необратими последици за природното и културното наследство на района.

SUNNY DAY RESORT също е сред претендентите за статуетка на 8-ото издание на Балкански туристически награди. Комплексът е с уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци. Сред фаворитите е и гръцката верига Greek Pride е без аналог с хотели от 1 до 5 звезди, достигайки до финала.

Сред силните конкуренти е и косовски лидер в туризма - Astoria Luxury & Spa Hotel, който заявява претенции за отличие.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кое е събитието на 2022г. в София?
 • Ремонтът на жълтите павета (19%, 116 Гласове)
 • Новата билетна система на София (29%, 175 Гласове)
 • Въвеждането на нискоемисионните зони (20%, 122 Гласове)
 • Откриването на най-големия леден парк на Балканите (6%, 39 Гласове)
 • Ремонтът на бул. "Цар Борис" (6%, 35 Гласове)
 • Разширението на метрото към Левски Г (11%, 68 Гласове)
 • Удължаването на концесията на Софийска вода (1%, 4 Гласове)
 • Дълговете на Топлофикация София (0%, 1 Гласове)
 • Разширението на Ломско шосе (2%, 12 Гласове)
 • Фестивал на светлините LUNAR (3%, 20 Гласове)
 • Минералната баня в Банкя отвори врати (3%, 21 Гласове)
Общо гласували: 613 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пътниците с много добра оценка за Летище София...

Общото впечатление на пътниците на Летище София се подобрява, сочат резултати от глобално проучване на Асоциацията на ле...

Прочети още keyboard_arrow_right