До края на март ще се намери изгубеният план за управление на Витоша

-

Снимка: ММС

Екоминистърът Юлиян Попов обеща планът да се пусне за обществено обсъждане

Дискусия на тема „Спорт и туризъм на територията на Природен парк „Витоша“ организира днес, 21 февруари, министерството на младежта и спорта.

В събитието участие взеха министърът  на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на здравеопазването Христо Хинков и заместникът му Михаил Околийски, кметът на Столичната община Васил Терзиев, областният управител на Област София град Вяра Тодева, представители на планински служби и организации, чиято дейност е свързана с планинския спорт, туризъм и др.

Подадено е инвестиционно предложение за реконструкция на Драгалевския лифт

Участниците във форума взеха решение да провеждат регулярни срещи, на които да бъдат предприети конкретни действия за справянето с проблемите на природния парк. За целта ще бъде начертана и пътна карта, с която проблемните точки да бъдат идентифицирани по-лесно. Столичният кмет се ангажира общината да бъде водеща в процеса.

"Нека не бъдем поредните, които са се събрали и нищо не са направили за това децата ни да отраснат на тази планина, да имат по-различно отношение към опазването на околната среда и да подобрим качеството на живот на всички в София", каза Васил Терзиев.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов обеща до края на март да се изнамери планът за управление на природния парк, който отлежава от 2014 година във ведомството му и да се направят препоръки, които да бъдат пуснати на обществено обсъждане.  

„Без такъв план няма как да се реализира цялостна балансирана, отговаряща на интересите на обществото стратегия, включваща визия за инфраструктурата, пътищата, канализацията, електрификацията, сервитути, писти, съоръжения, места за настаняване, заведения, планински маршрути, почистването и осигуряването на цялостното опазване на природния ресурс“, подчерта и министърът на спорта, който беше домакин на срещата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (22%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (13%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 42 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 144 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Слънце в града и сняг на Витоша, на Черни връх е още зима...

Първата неделя на лятното часово време за пореден път доказа уникалността на София и защо много европейски столици могат...

Прочети още keyboard_arrow_right