menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Общински театър „Възраждане“

Театър „Възраждане“ в София е общински културен институт. От 1994 г. театърът използва камерната зала в сградата на Столична библиотека, разположена на пл. „Славейков“4. Капацитетът на салона е 100 места.

Трупата на театър „Възраждане“, заедно с техническия и административен персонал, наброява 21 човека. Постоянният брой актьори в трупата е 10. В повечето от пиесите, обаче, участие взимат и гостуващи артисти. На театралната сцена се играят съвременни и класически европейски и български пиеси. Това е традиция в репертоара на театъра, която продължава и до днес.

Уникалното в заглавията от програмата на театър „Възраждане“ са детските представления. Това е един от малкото театри в столицата, които правят специални представления за деца.

За реализацията на всяка една от играните пиеси заслуга имат много отлични професионалисти. Това не са само актьорите, но и сценографи, режисьори. Принос имат професионалисти от различни поколения, започвайки от студентите в НАТФИЗ и достигайки до майсторите в гилдията. Приемствеността винаги е била на почит и това личи във всеки един момент.

Трупата има много спечелени театрални награди през годините. Още през 1998 г. театърът получава първа награда „Икар“ за мъжка роля на артиста Ангел Георгиев за ролята на Михал в пиесата „Михал Мишкоед“. През 2000 г. получават първа награда за сценография за пиесата „Стела“ на Й. В. фон Гьоте.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone02 987 24 31
  • placeСофия, пл. Славейков 4

Времето в София

Въздухът в София

Реклама