menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Театър „Алма алтер“

„Алма алтер“ е любителски театър за студенти, находящ се в Софийския университет. Възниква през 1968 г., но не след дълго го закриват по идеологически причини. Боян Биолчев, ректор на университета отново инициира театърът се възстановява, 30 години след закриването.

Театърът е определян като лаборатория за авангардни режисьорски решения. Всяко представление е уникално, различно и неочаквано. Уникалното тук е, че публиката пряко участва в създаването на постановките и до голяма степен от нея зависи развоя на самото представление. Всяка година любителският студентски театър организира забавни публични събития някои, от които са 24-часов нон-стоп театрален маратон, Любовни бракове“ на 8 декември и др. които са особено добре приети от обществото и медиите.

Освен с организирането на представления в зала, театърът провежда интересни театрални акции на улицата, събития, пърформънси, презентации на партньори. Тези събития са изключително въздействащи върху хората. В нощта на „Оскарите“ „Алма Алтер“ раздава свои награди в разнообразни категории, а получателите са определени изцяло от публиката.

Известно е, че философията и методологията на театралната лаборатория се базират на естетиката, теорията и практиката на Гео Милев и се доближават до принципите на Гротовски за “Бедния театър”.

Сигурно е, че няма как две представления да са еднакви, след като публиката е тази, която дава насоката на всяко едно.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone088 878 2932
  • placeбул. „Цар Освободител“ 15, 1000 Център, София

Времето в София

Въздухът в София

Реклама