menu close
° close
Столица новини от София.
more_vert close

Забавления в София

Най-добрите места за забавления в София с цени, снимки, местоположение.

Театър „София“

Драматичният театър „София“ е основан през 1966 г. В началото се нарича „Театър на поезията и естрадата“. Името, с което го познаваме сега, получава през !969 г. Сградата, която обитава, е разположена на бул. „Янко Сакъзов“ 23 А.

Театър „София‘ е най-старият общински театър в столицата. За него се строи специална сграда, разположена в парк „Заимов“. Театърът има две зали. Една голяма зала, която предоставя 314 места за зрителите. Има и камерна зала, която събира до 74 зрители. Сградата разполага и с допълнителни пространства, удобни за експериментални спектакли. Такива са Мраморното фоайе и лятната театрална сцена

Театърът разполага със собствена трупа, изцяло финансирана от Столична община. Има богат и разнообразен репертоар от пиеси за деца и младежи. В театралните зали и фоайета се провеждат редица изложби, презентации и семинари.

Около 14 заглавия присъстват в програмата на театъра за месец. За много от представленията са осигурени и титри на Английски език. Директор на театър в момента е магнетичния Ириней Константинов. Той завършва образованието си във ВИТИЗ през 1972 г. Известно време работи в театъра във Варна, а от 1984 г. е в трупата на театър „София“. Той често гостува в постановки като „Антигона“ и „Госпожа министершата“.

На сцената на театър „София“ са играли Коста Цонев, Тодор Колев, Руси Чанев, Петър Слабаков, Антон Горчев, Татяна Лолова. 20 са международните турнета на трупата през годините. Театърът се стреми по забавен начин да привлече повече публика. Често се организират промоции за цените на билетите за постановките. Така феновете на театъра могат по-често да си купуват билети за театър. Издава се ISIC и VIP карти, които дава редица преференции на своите притежатели.


Галерия

За контакти

  • languageСофия
  • local_phone02/944 51 03
  • placeСофия 1504 бул. Янко Сакъзов 23А

Времето в София

Въздухът в София

Реклама