Болница „Уни Хоспитал“ в Панагюрище става университетска

Болница „Уни Хоспитал“ в Панагюрище става университетска

Снимка: МБАЛ "Уни Хоспитал"

Лечебното заведение планира да премине и акредитация по JCI – златният стандарт в здравеопазването

Най-важната цел пред МБАЛ „Уни Хоспитал“ е да задържи и повиши високото ниво на предлаганите медицински услуги и качеството на работа в болницата. Това съобщи на пресконференция новото ръководство на болницата. Д-р Явор Дренски пое управлението на лечебното заведение през април, а заедно с него пред медиите застанаха д-р Ангел Проданов, прокурист и медицински директор, д-р Румяна Вълкова – административен директор и Николай Господинов – финансов директор.

За да продължи да бъде МБАЛ „Уни Хоспитал“ избор номер едно за пациентите ръководстото на болницата работи в две посоки - повишаване квалификацията на медицинските екипи и покриване стандартите за акредитационна оценка от независими международни и български институции.

Отличия за високо качество

Управителят на лечебното заведение припомни, че в края на миналата година болницата получи акредитация за международен здравен туризъм от Global Healthcare Accreditation, с което отвори вратите си и за пациенти от чужбина. Очакванията на мениджърския екип са в рамките на месец юни 2022 г. болницата да заслужи и най-високата оценка от Акредитационния съвет на здравното министерство за цялостната медицинска дейност на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Д-р Дренски допълни, че лечебното заведение започва и подготовка за покриване на най-високия международен стандарт – JCI, определян като „златен стандарт“ в здравеопазването.

„Това ще ни нареди до водещите клиники не само в България, но и в света“, категоричен беше д-р Дренски. „Акредитационните оценки са гаранция, че дейността на болницата отговаря на международните стандарти по качество. Нашата най-важна цел е да поставим пациентите в центъра на системата и да им предложим висококачествени медицински услуги. В тази връзка ще добавя и планираните от нас посещения на гост-оператори от страната и чужбина, с което искаме да допринесем за скъсяване на дистанцията и българските пациенти да се докоснат до медицина от последно поколение“, обобщи д-р Дренски.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ – болница, припозната на национално ниво

Над 70% от пациентите, които се лекуват в болницата, са от страната, което показва, че е призната на национално ниво и възможността да се предоставя качествена медицинска грижа не се свежда само до региона. Изключително силно е присъствието на Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал“ на здравната карта у нас. Той работи в тясна колаборация с другите клиники и отделения в болницата, което го прави и първи избор за пациентите. Онкологичният център на МБАЛ „Уни Хоспитал“ обединява в себе си отделения по Медицинска онкология, Лъчелечение, Нуклеарна медицина и разполага със звено по Психоонкология. Организиран по този начин, той успява да предостави пълноценна медицинска грижа на своите пациенти и позволява на здравните специалисти да прилагат най-съвременни стандарти в лечението на злокачествените заболявания.“ подчерта д-р Дренски.

Бъдещите кадри

Управителят на „Уни Хоспитал“ заяви, че бъдещето на болницата е и в подготовката на бъдещото поколение, което ще работи и управлява болницата. В тази връзка има сключен договор с МУ-Пловдив за обучение на специализанти, като предстои лечебното заведение да стане и университетска болница. Това ще даде възможност за обучение на студенти по медицина и професионалисти по здравни грижи.

Не на последно място д-р Дренски подчерта, че е постигната успешна координация в дейността на медицинската общност в Панагюрище – съвместната работа между болницата, общопрактикуващите лекари, лекари-специалисти и екипът на ДКЦ-I позволява на медиците да предоставят бърза и качествена грижа на пациентите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София?
 • Антон Хекимян /ГЕРБ-СДС/ (0%, 0 Гласове)
 • Ваня Григорова /БСП-Лява България/ (0%, 0 Гласове)
 • Васил Терзиев /ПП-ДБ-СС/ (0%, 0 Гласове)
 • Вили Лилков /Синя София/ (0%, 0 Гласове)
 • Карлос Контрера /ВМРО/ (0%, 0 Гласове)
 • Ивайло Вълчев /ИТН/ (0%, 0 Гласове)
 • Друг (0%, 0 Гласове)
 • Няма да гласувам (0%, 0 Гласове)
Общо гласували: 0 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двама мъже получиха шанс за нов живот с бъбречни трансплантации в......

В неделния ден на двама мъже с хронична бъбречна недостатъчност бяха извършени бъбречни трансплантации, с които пациенти...

Прочети още keyboard_arrow_right