Столичната "Пирогов" пуска втора дата за Академия за родители "Първа помощ за малките герои"

-

Снимка: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Поради силния интерес към Академията за родители "Първа помощ за малките герои", която се организира от столичната спешна болница "Пирогов", от болницата ще проведат обучението на още една дата - 5 август, събота.

Академия за родители "Първа помощ за малките герои" стартира по идея на ръководството на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и се реализира с отдаденост и обич към работата на екипа. Първото обучение беше на 29 юли и в него се включиха шефът на Детската травматология д-р Явор Пукалски и екипа му, детският реаниматор д-р Елена Иванова и детският хирург д-р Георги Иванов. Обучението е със силно застъпена практическа част, което предизвика сериозен интерес в присъстващите родители и се наложи продължителността на обучението да се удължи.

Програмата за Академия за родители "Първа помощ за малките герои" включва реакция при:
1. Чужди тела
2. Кардио-пулмонална ресусцитация
3. Удавяне
4. Ухапване от кърлеж
5. Слънчево изгаряне
6. Алергична реакция
7. Травми на опорно-двигателни апарат
8. Обработка на рана

Сборен пункт на 5 август за всички родители е зала "проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологията, която се намира на етажа над Спешното отделение на "Пирогов"). От там става разпределението на участниците към залите, в които се обучават и упражняват.

Посещението на обучението става чрез предварително записване на телефон 02/9154558 - всеки делничен ден от 10 до 15 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изследват безплатно и анонимно за ХИВ/СПИН в центъра на София...

Столичната Регионална здравна инспекция организира анонимен и безплатен пункт за всички желаещи да се изследват за ХИВ/С...

Прочети още keyboard_arrow_right